Dagens EM-profil: Tysk angriber kan skrive historie i finalen

På hver kampdag under U21-EM bringer tipsbladet.dk et portræt af en af aktørerne ved slutrunden.

U21-slutrunden er ikke bare et møde med 12 nationer. Det er også et møde med nogle af de 276 spillere, der er udtaget til slutrunden for deres land.

På hver kampdag under U21-EM vil tipsbladet.dk bringe et portræt af en af aktørerne.

Dagens U21-profil er: Luca Waldschmidt, Tyskland

Der kan skrives et stykke U21-EM-historie i dagens finale mellem Tyskland og Spanien. Luca Waldschmidt er aktuel EM-topscorer med syv mål, og dermed har han tangeret svenske Marcus Bergs målrekord fra 2009. Det vil samtidig sige, at Waldschmidt med et mål i finalen kan skrive sig ind som den spiller med flest scoringer under en U21-slutrunde.

Den 23-årige angriber har været i eminent form under slutrunden og har scoret i samtlige kampe. Det startede med et mål mod Danmark, og senest scorede tyskeren to gange i semifinale-sejren over Rumænien.

Luca Waldschmidt tørner til dagligt ud for Freiburg, og i den forgangne sæson blev det til ni mål i Bundesligaen, så angriberen har over en lang periode holdt et stabilt målsnit. Inden skiftet til Freiburg var Waldschmidt i Hamburger SV, og her gjorde han også et uudsletteligt indtryk, selv om han var en meget ung gut og ikke spillede meget. Waldschmidt huskes især for én kamp i HSV-trøjen.

Den 20. maj 2017 mødte Hamburger SV Wolfsburg på hjemmebane, og klubben skulle vinde for ikke at ende i to gyserkampe om at undgå nedrykning. Med fire minutter tilbage var stillingen 1-1, da Luca Waldschmidt blev sendt i aktion, og to minutter senere dukkede han op ved bagerste stolpe og pandede HSV til en 2-1-sejr. Dermed overlevede traditionsklubben i Bundesligaen, og fansene invaderede banen i eufori.

Det var Luca Waldschmidts første mål for HSV, og nok det vigtigste i hans hidtidige karriere.

Det kan der blive lavet om på i aften, hvis Waldschmidt scorer, skriver sig i historiebøgerne, og Tyskland bliver europamestre.