Efter flere år uden slutrunder skal Danmark nu endelig tilbage, hvor det er sjovt. Det fastslår Christian Eriksen.

EM 2012. Det er sidste gang, hvor Danmark deltog i en slutrunde. De to kvalifikationsgrupper der har været siden, har Danmark nemlig ikke opnået en plads til slutrunden i, men nu står landsholdet endelig med gode chancer for igen at komme med.

Alt afhængig af kampen mellem Polen og Montenegro er Danmark med point sikker på at blive mindst nummer to og dermed en playoff-plads, hvor de vil blive seedet.
Kommer Danmark med til VM i 2018, vil det være en milepæl for Christian Eriksen.

- Det vil betyde utrolig meget for mig. Personligt vil det være rigtig dejligt at være tilbage på den scene, hvor det virkelig gælder, og hvor man bliver husket som land og som spiller. Danmark var blevet vant til at være til slutrunder, men det har vi så ikke været på det seneste, og det har da været nogle kedelige somre for at være helt ærlig. Det skal vi have lavet om, og det har vi nu chancen for, siger Christian Eriksen til BT Sporten.

Eriksen er klar til at sikre Danmark tre point mod Rumænien i aften.

- Det betyder altid noget ekstra, når man har en rød trøje på og går ind på det danske nationalstadion. Jeg har prøvet det før, og det er altid specielt. Der har både været negative og positive oplevelser. I morgen (søndag aften, red.) bliver det forhåbentlig positivt, og vi satser på, at der bliver stor fest i morgen aften, forklarer Eriksen.

Hvis Polen taber til Montenegro, og Danmark vinder, vil Christian Eriksen og de øvrige tropper ende på førstepladsen og dermed gå direkte til VM. 

SENESTE NYT...
OP | NED