• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

"Faxe" frygtede for vikarlandsholdet: Uha, nu bliver det grusomt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Da Slovakiet kom foran mod John "Faxe" Jensens hold af landsholdsvikarer efter ti minutter, frygtede den tiltrædende landstræner, at det ville gå helt galt. Han blev dog positivt overrasket.

Af Anders Dehn

På forhånd havde medier og fodboldinteresserede spekuleret på, om Danmark ville lide historiens største nederlag. Et sammenrend af spillere fra 2. division og danmarksserien skulle møde Slovakiets proffer, og da hjemmeholdet kom foran efter blot ti minutter, kunne man frygte det værste.

Det gjorde manden i spidsen for det danske vikarlandshold, John "Faxe" Jensen, i hvert fald. 

- Jeg regnede med, at de ville komme tromlende, og de får også det her mål efter ti minutter, og jeg tænkte: "Uha, nu bliver det altså grusomt, det her." Så var det, som om spillerne kunne huske, hvad jeg sagde på taktikmødet, fortæller han i et interview med Kanal 5.

- Jeg sagde: "Hør nu her. Vi kommer ikke bare for at grave os ned, vi skal også prøve at være lidt frække, prøve at spille lidt fodbold." Efter 20-25 minutter fik de nogle muligheder, de fik nogle chancer. 

Chancerne fik danskerne dog aldrig scoret på, og i stedet tabte holdet 0-3 til Slovakiet - men altså langt fra så slemt, som "Faxe" havde frygtet.

Se hele interviewet med den midlertidige landstræner i videoen i toppen af artiklen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus