• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Landsholdet drømmer om EM i Parken: Noget af det største i min karriere

Der skal spilles fire EM-kampe i Telia Parken i 2020, og landsholdsspillerne håber, at det bliver med dansk deltagelse. Nicolai Jørgensen tror ikke, han kommer til at opleve meget i sin fodboldkarriere, der kan måle sig med det.

Af Anders Dehn

EM-kvalifikationen er ikke engang begyndt for Danmarks vedkommende endnu, men Nicolai Jørgensen drømmer allerede om, hvordan det vil være at spille kampene. For hvis alt går vel, kan det blive på hjemmebane.

Slutrunden i 2020 skal spilles i 12 forskellige europæiske byer, herunder København, så for første og måske eneste gang kommer Danmark til at lægge grund til en af herrelandsholdets store turneringer. Det vil københavneren Jørgensen meget gerne være en del af.

Læs også: Nicolai Jørgensen vil væk: Jeg skal have et møde med klubben

- At spille EM på hjemmebane er nok noget af det største, jeg vil kunne opnå i min fodboldkarriere. Det ville være sindssygt. Det fylder rigtig meget for mig. Jeg har fået spørgsmålet tidligere, og der gik det virkelig op for mig, hvor kæmpe stort det ville være at spille i Parken foran venner og familie, hvor man er vokset op, siger Nicolai Jørgensen ifølge DR Sporten.

Også Thomas Delaney kalder muligheden for EM-fodbold i Parken for "sindssygt fed", mens landstræner Åge Hareide betegner det som "once in a lifetime."

Landsholdet indleder i morgen kvalifikationen til slutrunden, når det gæster Schweiz. Det er på papiret den sværste kamp, da schweizerne er topseedet i Danmarks kvalifikationsgruppe, der desuden tæller Irland, Georgien og Gibraltar.

Schweiz kom fra land med en 0-2-sejr i Georgien i lørdags, mens Irland samtidig vandt 0-1 i Gibraltar.

Superliga

Mere Superliga

Fokus