• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Morten Jørgensen

Østrig overraskede og tog sejren mod Serbien

Østrig overraskede og tog sejren mod Serbien
Foto: Getty Images

Det østrigske landshold kunne sætte tre point ind på kontoen efter en sejr mod Serbien ved U21 EM.

Af Morten Jørgensen

Med profiler som Nikola Milenkovic, Andrija Zivkovic og ikke mindst Luka Jovic fra start måtte Serbien tage favoritværdigheden på sig mod et lidt mindre profilrigt østrigsk mandskab. Ikke desto mindre bed de unge østrigere dog godt fra sig.

Anført af en bomstærk Kevin Danso i det centrale forsvar kunne Østrig holde Serbien fra chancer i mere eller mindre hele første halvleg, og i stedet kunne Østrig bringe sig foran otte minutter før pausen, hvor Hannes Wolf let kunne score i et tomt mål, da en medspiller havde ramt stolpen.

Efter pausen åbnede kampen lidt mere op, og begge mandskaber havde store muligheder for at score kampens andet mål, men skarpheden manglede i høj grad.

Serberne pressede dog mest på for en scoring, men 16 minutter før tid blev det gjort noget sværere, da Vukasin Jovanovic indkasserede et direkte rødt kort for en hård tackling på Hannes Wolf, der så ud til at komme alvorligt til skade med sin ene fod.

På det efterfølgende frispark fik Sascha Horvath scoret direkte på et frispark, der ikke nødvendigvis så ud til at være et forsøg på mål. 

Østrig har nu tre point efter den første kamp i gruppen, mens Serbien allerede nu er under stort pres i gruppe B, der også tæller Danmark og Tyskland. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus