Det er bydende nødvendigt, at Christian Eriksen ikke får en advarsel i de kommende VM-kvalifikationskampe, for så er han i karantæne. Fem holdkammerater risikerer det samme.

Det danske landsholds to næste kampe kan meget vel afgøre, hvorvidt holdet kommer til VM i Rusland næste sommer, og så er det selvsagt en fordel at have sine bedste spillere med. Flere af dem er dog i overhængende karantænefare.

Ritzau skriver, at Andreas Cornelius, Thomas Delaney, Yussuf Poulsen, Viktor Fischer, Christian Eriksen og Kasper Schmeichel alle er blot én advarsel fra karantæne i den følgende kamp, og får de gult mod Montenegro på torsdag, sidder de altså ude mod Rumænien på søndag. Og hvis de får gult der, sidder de ude i en eventuel playoffkamp.

Landstræner Åge Hareide har ikke givet de seks spillere særlige instruktioner, men han håber selvfølgelig ikke, at de ryger i karantæne. Særligt Christian Eriksen ville han være ked af at undvære.

- Der er absolut spillere, som helst skal undgå en karantæne. Der er specielt en enkelt spiller fra Tottenham, som er ganske vigtig for os. Han har et gult kort, og det er rigtig hårdt, at Fifa har bestemt, at to gule kort i kvalifikationen udløser karantæne, siger Åge Hareide til Ritzau.

Eriksen har været i funklende form under Hareide og har i VM-kvalifikationen scoret seks mål og lagt op til fire i hidtil otte kampe. På klubplan har han også fået en fornuftig start på sæsonen med to mål og tre oplæg i syv Premier League-kampe. 

Nicolai Jørgensen og Peter Ankersen er ligeledes én advarsel fra karantæne, men de er ikke udtaget til kampene mod Montenegro og Rumænien, så de kan tidligst komme i karantænefare, hvis de bliver udtaget til de to eventuelle playoffkampe.

SENESTE NYT...
OP | NED