• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Oliver Okstrøm

Neymars værdi styrtdykker: Faldet 600 millioner kroner

Foto: Getty Images

Det går ikke godt for Neymar, og værdien på brasilianeren menes ifølge CIES at være gået meget ned på det sidste.

Af Oliver Okstrøm

Den brasilianske stjernespiller Neymar oplever i øjeblikket, at tingene overhovedet ikke kører for ham. Senest har der været forlydender om, at han har været uvenner med holdkammerater og været i dårlig form.

Derudover er han nu også blevet anklaget for voldtægt, som har betydet, at Mastercard netop har droppet en reklamekampagne med brasilianeren i centrum. Derudover forventes det også, at Nike og Red Bull vil følge trop, skriver den spanske sportsavis Marca.

Alt i alt har der i det hele taget været mere om Neymars liv udenfor banen end det, der sker indenfor kridtstregerne, og derfor menes det nu, at værdien på PSG-stjernen er faldet alvorligt.

Det anerkendte fodboldobservatorium CIES har set nærmere på det, og de vurderede i begyndelsen af 2019, at Neymar var 1,59 milliarder kroner værd. Nu er prisen på mellem 900 millioner kroner og 1,1 milliarder. Dermed er den faldet markant på mindre end et halvt år.

Endelig har Neymar kun spillet 51,8 procent af kampene, siden han skiftede til PSG, ligesom hans fravær ved Copa America kommer til at betyde, at han nok ikke kommer ind i top 50 af Ballon d'Or i år.

Neymar blev verdens dyreste spiller tilbage i sommeren 2017, hvor han skiftede for 1,65 milliarder fra Barcelona til Paris Saint Germain, som svarede til hans frikøbsklausul.

Superliga

Optakt: Hobro IK - Lyngby Boldklub

Den første af to gyserkampe om overlevelse i Superligaen spilles i Hobro, hvor Lyngby kommer på besøg mandag aften.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.