• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Victor Risager

Aston Villa klar til playoff-finale efter straffekonkurrence

Foto: Getty Images

Aston Villa rykker tættere på oprykning til Premier League, efter en sejr over West Bromwich efter straffesparkskonkurrence. Nu skal de møde Leeds United eller Derby County i playoff-finalen.

Af Victor Risager

Efter at have vundet det første af to opgør med 2-1, skulle Aston Villa tirsdag aften på besøg hos West Bromwich, hvor de skulle forsøge at sikre sig en plads i playoff-finalen i oprykningsspillet fra Championship. Og det lykkedes for Aston Villa.

Aston Villa tabte ellers kampen 1-0, efter at West Bromwichs Craig Dawson scorede til 1-0 – og dermed 2-2 samlet – da han fik hovedet på et langt indkast efter knap en halv time.

Med knap ti minutter igen blev West Bromwich reduceret til ti mand, da Chris Brunt modtog sit andet gule kort og blev udvist. På trods af at de var en mand i overtal i de resterende ti minutter, kunne Aston Villa ikke få netmaskerne til at blafre. Og det kunne de heller ikke i den forlængede spilletid.

I stedet skulle mandskaberne ud i en straffeparkskonkurrence for at finde en vinder, og her blev Aston Villa-keeperen Jed Steer dagens helt. Steer reddede West Bromwichs to første forsøg fra Mason Holgate og Ahmed Hegazi, og samtidig kunne Aston Villa score på fire ud af fem.

Dermed vandt Aston Villa 4-3 i straffesparkskonkurrencen, og de skal møde enten Leeds United eller Derby County i playoff-finalen om en plads i Premier League. Playoff-finalen spilles den 27. maj.

Norwich og Sheffield United har allerede sikret sig oprykning fra Championship til Premier League.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.