Manchester City slog Everton i jævnbyrdig affære

På et mål i hver af de to halvleges overtid slog Manchester City på udebane Everton med 2-0.

De forsvarende mestre skulle på en svær udebane i Everton forsøge at spille sig forbi Liverpool i Premier League, og den mission lykkedes, da de på mål sent i både første og anden halvleg vandt med 2-0.

Gæsterne fra Manchester City satte sig vanen tro på spillet med bolden, men det blev aldrig helt farligt før midtvejs i første halvleg, hvor et forsøg blev reddet af hjemmeholdets overligger.

Værterne bed også en smule fra sig, men den sidste skarphed i forbindelse med den sidste aflevering manglede, og derfor blev det aldrig til kæmpe chancer.

Det lignede 0-0 ved pausen, men i overtiden var City skarpe. En fin frisparkskombination endte i panden på Aymeric Laporte, og franskmanden kunne flot heade gæsterne på sejrskurs.

Kampbilledet fortsatte efter pausen mellem to relativt jævnbyrdige hold. Everton lavede offensive indskiftninger, men de gav aldrig det ønskede afkast.

Dommeren fandt mod slut syv minutters overtid, og det udnyttede de kyniske mestre til at lukke og slukke. Indskiftede Kevin de Bruyne tog en fremragende førsteberøring, og så fandt han Gabriel Jesus i dybden, som i to omgange gjorde det til 2-0.

Manchester City indtager med sejren Premier Leagues førsteplads, hvor de har samme pointtal som Liverpool, der dog har spillet en kamp mindre.