Mesterskabet er hjemme: City slår Brighton stort

Manchester City startede med at komme bagud mod Brighton, men fik vendt kampen og vandt 4-1. Dermed er Manchester City mestre for andet år i træk.

Manchester City har kæmpet et heftigt drama mod Liverpool om at vinde Premier League, og på dagens sidste spillerunde skulle mesterskabet afgøres. Manchester City skulle vinde for at være sikker på at vinde mesterskabet, ellers skulle Liverpool også smide point.

Første gang, Manchester City blev farlige, var efter tre minutter, hvor Bernardo Silva brød igennem i feltet, men han fik ikke sat en afslutning på. Manchester City virkede dog lidt krampagtige og gav også Brighton chancer.

Manchester City fik presset spillet helt op på den sidste tredjedel, hvor de konstant var i angreb, men de havde svært ved at låse defensive op.

I stedet var det Brighton, som fuldstændig sensationelt kom foran. På et hjørnespark fik Glenn Murray hovedet på bolden, som gik i mål.

I det første angreb svarede Manchester City lynhurtigt tilbage, da Sergio Aguero blev spillet fri i feltet, sparkede under målmanden og i mål til 1-1.

Inden pausen var kampen vendt helt på hovedet. Aymeric Laporte kom højest på et hjørnespark og headede topholdet i front med 2-1.

Efter halvlegen fortsatte Manchester City med at presse på, men Brighton forsøgte også lidt mere fremad for at få skabt et udlignende mål.

Men det var Riyad Mahrez, som efter alt at dømme sendte mesterskabet til Manchester City. Mahrez fik bolden på kanten, fintede en modspiller og placerede bolden i hjørnet med det svage højreben til 3-1.

Det blev også til 4-1, da Ilkay Gündogan scorede direkte på frispark. Derfra blev bolden spillet stille og roligt rundt, så tiden kunne tikke af uret.

Det gjorde den uden flere mål, og dermed vandt Manchester City 4-1. Det betyder, at Manchester City med 98 point vinder Premier League for anden sæson i træk.