2016-01-19 17:57
Foto: STR/Polfoto

Oliepriserne falder og det går udover de stenrige russiske klubejere i Premier League, der har bygget deres formue på netop olie.

Med åbningen for Iran på oliemarkedet og mange flere grunde er prisen på olie faldende for tiden. Det kan man mærke, når man står og tanker benzin på bilen. Men det koster for dem, der har deres primære indtægter fra olien.

To af dem er Chelsea-ejeren Roman Abramovich og Alisher Usmanov, der ejer en tredjedel af aktierne i Arsenal. De to Premier League-klubbers stor-investorer har begge fået plantet benene godt og grundigt i spinaten, da de tilsammen har tabt omkring 12 milliarder kroner ovenpå de faldende olie-priser. 

Det skriver den engelske avis Telegraph.

Det hele er sket henover de seneste tre uger, hvor prisdykket for olie virkelig er taget til.

For dem begge drejer det sig om omkring seks milliarder kroner, hvor det er Arsenal-medejeren Usmanov, der har tabt en anelse mere end Chelsea-ejeren. Ingen af dem bør dog lide den store nød.

Abramovich bliver af Forbes vurderet til at være god for 52 milliarder kroner, mens Usmanov kommer helt op på 120 milliarder. Derfor skulle der ikke være grund til at frygte de store ændringer i ejerforholdet foreløbig.

De to stenrige russere har mulighed for at få diskuteret tingene igennem, når Arsenal og Chelsea støder sammen i Premier League søndag.

SENESTE NYT...
OP | NED