• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Anders Dehn

IFK Göteborg fyrer tidligere Vejle-træner som sportschef

IFK Göteborg fyrer tidligere Vejle-træner som sportschef
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Udskældte Mats Gren er færdig som sportschef i IFK Göteborg. Manden, der stoppede som cheftræner i Vejle Boldklub i 2011, er blevet fyret på grund af flere års dårlige resultater.

Af Anders Dehn

Efter lang tid med tung kritik af Mats Gren har IFK Göteborg skilt sig af med sportschefen. Det bekræftede klubben tidligt på dagen onsdag, og dermed er den tidligere Vejle-træner færdig efter fire år i jobbet.

Årsagen er først og fremmest, siger klubbens direktør, de dårlige resultater. IFK Göteborg er endnu ikke sikker på overlevelse i denne Allsvenskan-sæson og har fem point ned til den 14. plads, der betyder playoff.

- Anledningen er vældig simpel. Vi lever i en resultatorienteret verden, siger klubdirektör Max Markusson.

- Mats er i sin rolle som sportschef øverst ansvarlig for resultaterne, og i den nuværende situation er der behov for, at Mats bliver erstattet.

Det er kun tre år, siden IFK kæmpede med om mesterskabet med spillere som Søren Rieks, Jakob Ankersen og Mads Albæk i truppen, men de seneste sæsoner er det gået ned ad bakke for storklubben. Det har Gren, der blandt andet stod bag danskerinvasionen, fået en stor del af kritikken for.

Bedre blev det ikke, da magasinet Offside tidligere i år skrev om tætte forbindelser mellem sportschefen og hooliganfraktionen Wisemen. Netop polemikken omkring Gren er en af årsagerne til fyringen.

- Derudover vil vi påpege, at Mats på lang sigt ikke har forudsætningerne for at udføre sit arbejde på en tilstrækkeligt god måde. Der har været et alt for stort forkus på Mats som person, og derfor føler vi, at vi må aflaste den sportslige afdeling fra alle andre spørgsmål, der ikke vedrører holdet og fremtiden, tilføjer direktør Markusson.

Også assistenttræner Alf Westerberg mister sit job, mens cheftræner Poya Asbaghi, der fik jobbet forud for denne sæson, bliver siddende i sin rolle.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: AGF - Brøndby IF

Begge hold går ind til kampen med gode sejrsstimer i ryggen, men begge kan ikke fortsætte. Læs vores optakt til en af dansk fodbolds klassiske storkampe.

Optakt: AaB - AC Horsens

AC Horsens har ikke vundet i de seneste seks udekampe i Superligaen men møder et AaB-hold, der har topscoreren skadet. Hvem vinder søndag i Aalborg?