• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

AaB-boss: Målet er stadig at sælge udlejet profil

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det er stadig meningen, at AaB sælger Oliver Abildgaard til Rubin Kazan, selv om coronakrisen koster millioner rundt om i klubberne, siger direktøren.

Af Anders Dehn

Da AaB udlejede Oliver Abildgaard til Rubin Kazan i vinter, var det med et klart mål for øje: Spilleren skulle sælges, så russerne fik en købsklausul med i aftalen.

Siden er hele verden dog vendt på hovedet, og fodboldklubber i ind- og udland går på ugentlig basis glip af millioner af kroner i indtægter. Det har fået branchefolk og eksperter til at spå et brat fald i transferpriser. Klubberne har kort sagt ingen - eller i hvert fald færre - penge at købe for.

Men hvad så med Abildgaard? Bliver han stadig solgt efter planen?

Læs også:Abildgaard isoleret i Kazan: Det er en lidt mærkelig situation

- Det er hele projektet, at han skulle vise sig frem for at blive solgt. Han har haft en fremragende opstart og var en bærende kraft på midtbanen i de få kampe, han nåede (to startpladser i tre kampe, red.), siger administrerende direktør i AaB, Thomas Bælum, til tipsbladet.dk.

- Så det er absolut stadig målet.

Prisen på Abildgaard ligger altså allerede fast i den aftale, som klubberne ind i vinter. Til gengæld er Bælum enig med profetierne om, at transferpriserne kommer til at falde, efter de ellers kun er steget og steget gennem.

Læs også:Ny AaB-boss begynder på onsdag - men kommer ikke til Danmark

- Hvis alle klubber i Europa har et indtægtsdyk, vil det sætte sig på priserne. Både på salgsprisen og på købsprisen og på spillerlønninger. Hvor meget det bliver, vil nok afhænge af, hvor lang tid det her tager. Men selvfølgelig vil det sætte sig på en måde. Det tør jeg næsten godt sige, lyder det fra AaB-direktøren.

Han forventer dog, at det priserne kommer til at ligne sig selv igen.

- Om 6-12 måneder skal vi nok være deroppe igen. Det skal nok hurtigt normalisere sig igen, men de første handler skal nok prisfastsættes på ny først, siger Bælum.

AaB's nye sportschef, Inge André Olsen, tiltrådte i onsdags. Han begynder dog jobbet hjemme fra Norge.

Læs også:AaB's nye sportschef har sat jagten ind på en ny angriber

Læs også:Gaarde om hårdt job i AaB: Det irriterede mig

Læs også:Rusland suspenderer også ligaen