• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Advarer målmænd mod ny Esbjerg-spiller: Stå ikke for langt fra målet

Advarer målmænd mod ny Esbjerg-spiller: Stå ikke for langt fra målet
Foto: Getty Images

Ted van Leeuwen kender både Esbjerg fB og klubbens nye kantspiller, Adnane Tighadouini, særdeles godt. Han beretter om en spiller med stort potentiale, men også en følsom karakter.

Af Anders Dehn

Hvis Adnane Tighadouini ikke slår til i Esbjerg fB, så kan det ikke være manglende forhåndskendskab til spilleren, der bærer skylden. For chefscout Jimmi Nagel har ifølge eget udsagn fuldt ham i mange år, mens cheftræner John Lammers har trænet ham i Vitesse.

Det er imidlertid ikke de eneste mænd med et glimrende kendskab til både klubben og spilleren. Da han kom frem som ungdomsspiller i Vitesse, var Ted van Leeuwen sportsdirektør, og han gav Tighadouini sin første professionelle kontrakt.

Læs også: Ny Esbjerg-spiller: Jeg glæder mig til at komme i gang

Det var også ham, der kraft af sin rolle som sportsidrektør i Esbjerg satte kantspilleren på klubbens ønskeliste sidste år.

- Sidste sommer havde vi ham allerede på radaren, men han skiftede til Twente i stedet. Han er en spiller, som kunne være på alles radar klubber, i hvert fald klubber som Twente og Esbjerg. Især nu, hvor Malaga er rykket ned, siger Ted van Leeuwen til tipsbladet.dk.

Læs også: Klubberne bekræfter: Esbjerg lejer kantspiller i Malaga

EfB har lejet den 25-årige Tighadouini i Malaga, som han kom til i 2015, men siden har været udlejet fra tre gange, senest altså FC Twente, hvor Ted van Leeuwen pudsigt nok er ansat nu.

Den hollandske sportsdirektør fortæller om en spiller, der kan skabe ravage mod de fleste hold i Danmark.

- Han har fart, kontrol over bolden og et godt skud. Meget præcist, meget hårdt. Han har brug for en fox in the box, for han har også et godt øje for det frie rum, siger van Leeuwen.

- Og så vil jeg advare målmændene om at ikke stå for langt fra mål. Han har dykkende skud, der kan komme bag på dem, også langt ude fra. Han er en klog fyr med evnerne til at eksekvere det

Ted van Leeuwen vurderer dog også, at det gælder om at finde den rette måde at håndtere Tighadouini, der er født og opvokset i Holland, men spillede en enkelt landskamp for Marokko i 2015. 

- Han er en lidt følsom karakter. Hvis man ved, hvordan han skal behandles, kan han klare sig fantastisk. Han havde en god sæson sidste sæson, men det er op til ham at bevise sit potentiale. Han kan være lidt moody, og det afhænger af, hvordan han kommer fra start, og hvordan han har det. Han er sensitiv, men hvis han kan føle sig tilpas, kan han blive en stor succes, siger EfB's tidligere sportsdirektør.

Adnane Tighadouini fik sin debut for Esbjerg, da holdet onsdag slog serie 1-holdet Hørsholm-Usserød i pokalturneringen med 11-1. Han kom på banen med 20 minutter igen og nåede at lægge op til to mål.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

Ob har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.