2017-11-05 11:31
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Brøndby har ikke vundet i Parken mod FC København siden september 2004. 19 gange i træk er klubben fra Vestegnen taget fra nationalarenaen uden at vinde i Superligaen.

Opdateret - bragt første gang den 18. september 2014

13 år er lang tid.

For 13 år siden var Thomas Gravesen på landsholdet, for 13 år siden var Hobro IK end ikke i 2. division, for 13 år siden var Carsten V. Jensen assistenttræner i FC København. Og for 13 år siden vandt Brøndby sin seneste Superliga-kamp over FC København i Parken. 13 år og halvanden for at være mere præcis.

Siden er der spillet 19 Superliga-kampe mellem FC Købennhavn og Brøndby i Telia Parken, uden at det er lykkedes klubben fra Vestegnen at vinde. Og der er spillet tre kampe i DBU Pokalen - hvis vi medregner pokalfinalen i nationalarenaen i maj - som Brøndby heller ikke har vundet.

Seneste sejr var altså tilbage i september 2004.

I maj 2014 var Brøndby uhyre tæt på at bryde forbandelsen, efter at Ariel Nunez havde scoret til 1-0 med godt et kvarter igen, men i tillægstiden lykkedes det for Thomas Delaney at udligne for FC København, der dermed udbyggede rekorden mod ærkerivalerne.

Brøndby har med andre ord en sand rædselsstatistik på FC Københavns hjemmebane mod FCK.

Det var i 2004-05-sæsonen, at Brøndby vandt 3-1 i Parken med folk som Daniel Agger, Morten Skoubo og Johan Elmander som profilerne, mens Tobias Linderoth, Alvaro Santos og Hjalte Bo Nørregaard var de bærende spillere hos FC København. Siden blev Daniel Agger, Thomas Kahlenberg og Johan Elmander solgt, vendte tilbage til Brøndby, og siden alle tre har forladt klubben. De to førstnævnte har indstillet deres karriere.

Brøndbys sejr over FC København i Parken faldt i øvrigt i samme sæson som klubbens rekordsejr på 5-0 på Brøndby Stadion året efter. Det var i den sæson, at Brøndby vandt sit hidtil seneste danske mesterskab - det tiende af slagsen.

De seneste 19 Superliga-kampe mellem Brøndby og FC København i Parken er således endt med 13 FCK-sejre og seks uafgjorte kampe, og kigger man længere tilbage, bliver statistikken ikke ligefrem bedre for Brøndby.

I de ni kampe op til september-opgøret i 2004 vandt Brøndby således heller ingen kampe i Parken. Det giver en samlet statistik for de seneste 29 kampe mellem FCK og Brøndby i Parken på 19 FCK-sejre, ni uafgjorte og kun én Brøndby-sejr siden 1998. I Superligaen. Medregner man pokalen, kan der føjes to uafgjorte kampe og et nederlag til statistikken.

Brøndby har altså i dén grad revanche til gode på søndag, når de to hold mødes i Telia Parken søndag klokken 12.00 i et opgør, hvor klubben har alle muligheder for at få skovlen under FCK. Således er FCK i problemer i Superligaen, og Brøndby ligger lige nu otte point foran FCK og vandt i øvrigt det omvendte opgør på Brøndby Stadion.

Uden for Superliga-regi har Brøndby senest haft succes i Parken i 2008, da klubben vandt den danske pokalturnering efter en 3-2-sejr over Esbjerg i nationalarenaen.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO