• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

FC Midtjylland undersøger: Søvn kan blive en 'game changer' for os

Foto: Getty Images

I FC Midtjylland har man sat gang i en undersøgelse, som skal finde ud af, hvordan de kan udnytte søvn til at rykke sig.

Af Oliver Okstrøm

Det er ingen hemmelighed, at restitution betyder meget i top-idræt, og hos Superliga-topholdet FC Midtjylland har man tænkt sig at finde ud af, hvordan søvn kan blive udnyttet optimalt. Det sker i et samarbejde med it-virksomheden KMD.

Det oplyser mesterskabskandidaterne på klubbens officielle hjemmeside.

Her er det blandt andet Jeppe Qvist, der er fysisk træner på FC Midtjyllands akademi, som står i spidsen for projektet, og han er ikke i tvivl om, hvorfor sådan en undersøgelse er interessant for dem.

Læs også:Fakta: Fem nedslag i den afbrudte Superliga-sæson

- I de store fodboldklubber i udlandet arbejder man med søvn på et strategisk plan, fordi det er noget, der kan rykke. Søvn er helt afgørende i forhold til din restitution, siger han og fortsætter:

- Det er et område, som er uudforsket i Danmark, og jeg ved, at med den ungdomskultur, der er, med sociale medier, telefoner, computere og tv, så er søvn noget af det, der bliver nedprioriteret. Så kan vi rykke os på dét parameter, så kan det blive en game changer for os, lyder det fra Jeppe Qvist.

Hos midtjyderne er det alle spillere helt fra U17-holdet til Superliga-profilerne, som hver morgen skal udfylde et spørgeskema på en app, hvor det blandt andet handler om ømhed i muskulaturen og friskheden efter søvnen.

Læs også:Vil have Tim Sparv med videre: Han har den erfaring, vi kan lide

- Data kan spare tid i forhold til at nå rundt om mange spillere. Over tid hjælper det mig i arbejdet med at undgå, at spillerne bliver overbelastede. I fodbold stræber man efter at kunne træne mere og spille flere kampe, fortæller Jeppe Qvist, som fastslår, at de gerne vil hjælpe og vejlede spillerne til kunne blive så klar som muligt til den øgede belastning, der er i løbet af sæsonen.

Data-samarbejdet mellem KMD og FC Midtjylland blev indgået sidste år, og det oplyses, at der er tavshedspligt mellem spillerne og specialisterne, ligesom at FCM-mandskabet har givet tilladelse til, at FCM må få indsigt i deres data.

Læs også:Uhyggelige Midtjylland: Smadrer AaB i testkamp

Læs også:FCM-træner om træningscomeback: Det har sgu været nogle fede dage

Læs også:Rolig Sviatchenko: Vi er hurtigt tilbage på samme niveau

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020