• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Martin Davidsen

FCK-direktør: Hård konkurrence tiltrækker spillere

FCK-direktør: Hård konkurrence tiltrækker spillere
Foto: Jan Christensen/Getty Images

FC Københavns direktør Johan Lange mener ikke, at det er et problem for harmonien i truppen, at der er så hård konkurrence om pladserne.

Af Martin Davidsen

Efter indkøbet af Nicolaj Thomsen er FC København særdeles godt rustet på kantpositionerne i klubben. Danny Amankwaa, Bashkim Kadrii, Rasmus Falk, Kasper Kusk, Nicolaj Thomsen, Youssef Toutouh og Benjamin Verbic kan alle spille på enten højre eller venstre kant, og dermed er der lagt op til hård konkurrence. 

Det er klubbens tekniske direktør Johan Lange godt tilfreds med. 

Læs også: Kasper Kusk overvejer sin situation i FCK

- Nicolaj er skadet, og han får god ro til at komme tilbage i først fysisk form og siden kampform. Når han er klar til det, er der en rigtig god konkurrencesituation på alle positioner. Vi spiller mange kampe, og vi vil gerne præstere i alle turneringer. Det kræver mange dygtige spillere, siger Johan Lange til tipsbladet.dk.

Selvom spillere som Bashkim Kadrii og Kasper Kusk får endnu sværere ved at få spilletid med den øgede konkurrence, mener Johan Lange, at det er gavnligt for både klub og spillere med flere gode spillere til alle positioner. 

- Det er det, der tiltrækker spillere til FC København. De ved, at den daglige konkurrence er med til at udvikle dem. Det er en forudsætning for at være i FC København. Sådan er det; det er en del af dagligdagen, og sådan har det været i flere år. Sådan skal det også være i fremtiden, siger Johan Lange, der ser flere positive elementer med de mange alternativer i truppen.

- Det betyder, at vi har en rigtig god hverdag, hvor vi træner på ekstremt højt niveau. Der er stor konkurrence i forhold til at spille. Vi har ambitioner om at komme i europæiske gruppespil, og det betyder, at vi spiller mange kampe. Når sæsonen er gjort op, er det ikke 11 spillere, der har opnået noget. Det er en gruppe af spillere, der opnår noget sammen, siger Johan Lange. 

Endnu et tema i FC København-truppen er antallet af spillere, der er kommet retur til Danmark efter en tur i en udenlandsk klub. Det vil FC København fortsat forsøge.

- Vi holder altid øje med dygtige spillere, som kan være tilgængelige for FCK. Det er måske for meget at sige, at det er en strategi, men vi er altid opmærksom på de spillere, der er ude omkring og er en mulighed for FC København. Man har altid et større indgående kendskab til spillere, der har været i Danmark og Skandinavien tidligere, siger Johan Lange. 

---------------------------

Se alle de fede Europa League-kampe på Dplay til spotpris for Tipsbladets læsere - SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus