2016-03-15 14:06
Foto: Ole Steen/Polfoto

Mikael Antonsson afgør selv, om han vil fortsætte i FC København. Han overvejer situationen nøje og vil først træffe en beslutning efter sæsonen.

35-årige Mikael Antonsson står ved en skillevej.

Den svenske midtstopper har kontraktudløb i FC København til sommer, men han kan selv bestemme, om han vil fortsætte i klubben. Antonsson har således en option i sin kontrakt, der gør det muligt at forlænge kontrakten, og ifølge FCK-manager Ståle Solbakken, er det op til svenskeren selv at bestemme, om kontrakten skal forlænges.

Så hvad gør Mikael Antonsson til sommer?

- Jeg er meget glad for at være i København og spille. Jeg vil selvfølgelig gerne spille kampe, og det gør jeg også lige nu, men vi må vente og se, før vi tager en beslutning om fremtiden. Jeg har altid gjort sådan, når en kontrakt udløber, at jeg har fuldt fokus på sæsonen. Når den er klaret, kan jeg tage en beslutning derefter. Vi snakker hele tiden, og så må vi se, hvad der sker, siger han til tipsbladet.dk.

Mikael Antonsson har som nævnt rundet 35 vintre, men han føler sig stadig frisk som en havørn.

- Absolut. Jeg har sagt til mig selv, at jeg skal stoppe, når jeg ikke har motivationen længere eller hvis jeg ikke har kvaliteten til at være med. Jeg føler stadig, at det er lige så sjovt nu som da jeg var 25 år. Det er helt perfekt. Det er et godt hold med mange gode spillere, og der er et godt sammenhold i FCK, hvor der er god træning og god kvalitet hele tiden. Det føles ikke som om, at jeg er 35 år. Det er godt, siger Antonsson.

Manden, de i FCK bare kalder ’Anton’, er opmærksom på den svære konkurrencesituation i klubben, hvor både Mathias ’Zanka’ Jørgensen og Erik Johansson stod forrest i køen til spilletid i sæsonens første par kampe. Derudover er Pelle Nilsson også i truppen.  

- Sådan har det altid været i FCK. Der har altid været god konkurrence i FC København. Da jeg kom hertil første gang, var det Gravgaard og Hangeland, der spillede her, så det er sådan, det skal være i en storklub som FCK. Både Pelle og jeg har haft skader i denne sæson, så man er nødt til at have mange gode stoppere, hvis man er som FCK. Der er mange kampe, og derfor behøver man mere end to gode midtstoppere. Jeg vidste, at det ville være sådan, og det er kun sjovt for mig, når der kommer flere svenskere. Jeg kender Erik som en god fyr og en dygtig spiller, så det er en god spiller, vi har hentet, siger Mikael Antonsson, der medgiver, at mængden af spilletid spiller ind, når han skal beslutte sig om fremtiden.

- Selvfølgelig vil man spille så meget som muligt, men jeg ved også, at man bliver ældre. Jeg har fået to kampe nu her og kan få en tredje på søndag, så det må selvfølgelig gerne fortsætte. Når man spiller fodbold, vil man gerne spille kampe, så vi må se til sommer, hvordan det er gået, siger Mikael Antonsson, der altså kan være i gang med sin sidste sæson i FC København.

Det kan ende med et sæt guldmedaljer, som han endnu ikke har prøvet at vinde i løbet af sin anden omgang i klubben.

- Jeg kom hjem for at vinde guld, så det vil betyde rigtig meget. Jeg ved, at vi er gode nok til at gøre det, så det må vi gå efter, siger han. 

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO