• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

FCM-spiller om sin tid med Moniz i Holland: Et misforstået menneske

Foto: Jan Christensen/Getty Images

FC Midtjylland-spilleren Mikael Anderson fortæller om sin tid med Ricardo Moniz i Holland.

Af Ole Hoffskov

Ricardo Moniz printede sig på få måneder ind på nethinden hos rigtig mange danske fodboldfans, da han i en kort overgang var cheftræner for Randers FC. Med sin flamboyante stil skilte hollænderen sig i høj grad ud fra mængden.

Opholdet i Randers FC blev kort, og senere kom Ricardo Moniz til slovakiske AS Trencin, inden han tidligere på året overtog styringen i Rotterdam-klubben Excelsior.

Læs også:Tidligere Randers-træner var i stort skænderi: Sådan var det altid i Tottenham

Her huserede blandt andre Mikael Anderson, der i sidste sæson var på leje fra FC Midtjylland til Excelsior, og han fik et par måneder sammen med den tidligere Randers FC-træner.

- Han er på nogle måder et misforstået menneske. Han er egentlig et meget intelligent menneske, der ved utrolig meget om selve fodboldspillet. Det gælder det taktiske og især det tekniske. Han er virkelig dygtig på det tekniske område, og der er en grund til, at folk talte om ham som verdens dygtigste tekniske træner, dengang han arbejdede i Tottenham som individuel træner, siger Mikael Anderson til Tipsbladet og fortsætter:

Læs også:"Hvem tror du, du er": Moniz smider spiller væk fra åben træning

- Folk i Tottenham har så meget godt at sige. Han tog fat i mig efter nærmest hver træning, da han kom til, og lavede øvelser med mig, hvor det kun var ham og mig. Så fik jeg jo en idé om, at han godt kunne lide mig og kunne se et potentiale i mig.

- Jeg kunne så ikke helt finde ud af ham på alle områder, og det er nok også der, det generelt bliver svært for ham. Hans måde at kommunikere på, og de signaler, han sender til andre mennesker, gør, at han nogle gange ryger i totterne med andre i sine klubber, fordi man ikke forstår, hvad det er, han vil signalere eller gør. 

Du kan læse hele interviewet med Mikael Anderson i Tipsbladet, som er på gaden i dag, fredag. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet. 

Læs også:Siger farvel til Moniz: Kantspiller tilbage i FCM-folden

Læs også:Moniz siger op i Slovakiet: Klubben lider på grund af mit temperament

Læs også:Randers-profil var ikke fortsat under Moniz: Jeg kunne ikke fungere

---------------------------

Se FC København vs. Piast Gliwice i Europa League-jagt på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

LIVE: FC København på sejrskurs

Ståle Solbakken og FC København møder Piast Gliwice i 3. runde af Europa League-kvalifikationen. Følg opgøret her - L...

Mere Superliga

Fokus