FCM tog sejren mod AC Horsens' ti mand

En udvisning til AC Horsens i første halvleg gjorde det en hel del lettere for FC Midtjylland, da mestrene vandt med 3-0 søndag aften på hjemmebane.

FC Midtjylland tog søndag aften på 3-0 over AC Horsens på et regnfyldt MCH Arena, som bar præg af, at gæsterne fik en udvisning undervejs i første halvleg.

Som kampen udviklede sig var det tydeligt, at FC Midtjylland tog teten tidligt i kampen. Dog var midtjyderne i den første tredjedel ikke specielt ivrige efter at få scoret. Dog var der chancer, inden føringsmålet, som blandt andet en helt åben mulighed lige udenfor feltet til Jakob Poulsen.

Men på den regnfulde bane blev der sat lidt ekstra skub i tingene efter 36 minutters spil, da Paul Onuachu gik i græsset efter et indlæg fra højresiden. Her blev der dømt straffespark, og Mads Juel Andersen fik sit andet gule kort. Dermed skulle han tidligt i bad og Jakob Poulsen sparkede straffesparket i mål.

Det første gule kort kom desuden godt 10 minutter før, hvor han og Onuacho selv begge fik gult kort for en situation i feltet i forbindelse med et hjørnespark.

Det skabte selvsagt en situation for AC Horsens, som gjorde det vanskeligt for dem at byde ind med noget i kampen.

Efter pausen var det tydeligt, at FCM'erne havde planer om at få lukket kampen hurtigt, så der kunne spares kræfter til midtugen. Wikheim blev sat ind ved halvlegens begyndelse, og han slog straks til.

Èt minut inde i anden halvleg slog nordmanden til med et velplaceret skud, der gik ind bag Delac i Horsens-målet, og så stod der 2-0 til de midtjyske mestre.

Det lod dog ikke til, at de var færdige med at presse på. Både Bubacarr Sanneh og Tim Sparv havde meget fine forsøg, der dog ikke udmøntede sig i yderligere scoringer. Dertil var Peter Nymann heldig med, at der ikke blev dømt endnu et straffespark til FCM.

Han tog hånden til hjælp lige ved stregen, og dommeren valgte her at dømme et frispark lige udenfor feltet.

De fremmødte og meget våde tilskuere fik desuden et mål at gå hjem på, da Mads Thychosen lagde en bold lige ind i panden på Mayron George til 3-0.

Mere blev det ikke til, og FCM er dermed på en delt tredjeplads i Superligaen med to point op til AaB og FCK, der deler førstepladsen. AC Horsens er derimod på 10. pladsen efter opgøret i Herning.