• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

FCM udbyggede føring i toppen: Vi er ligeglade med, hvad FCK gør

Foto: René Schütze/Getty Images

FC Midtjylland har nu fire points forspring ned til FC København i toppen af Superligaen. Awer Mabil forstår godt, at fansene går op i forspringet, men spillerne bruger ikke tid på det, siger han.

Af Anders Dehn

Selv hvis de havde gjort sig umage, kunne FC Midtjylland-spillerne ikke have tønkt sig til en bedre overgang til landskampspausen: Holdet vandt selv over Sikeborg IF, og FC København tabte i Brøndby, så nu er forspringet i toppen af Superligaen øget til fire point.

Ligaen er dog end ikke nået halvvejs gennem grundspillet, så der er ingen grund til at glæde sig for tidligt. I stedet vil Awer Mabil hellere bare fokusere på at vinde kampe med FC Midtjylland i stedet for, hvad FC København foretager sig.

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: 3-5-2 pynter i Brøndby

- Vi er ligeglade med, hvad FCK gør. Jeg forstår godt, at fansene følger tæt med i det. De skal de også. Men vi fokuserer altid på os selv og det, vi skal levere inde på banen. Hvis vi tager tre point selv, kan vi ikke gøre mere, siger Awer Mabil til Herning Folkeblad.

Den australske landsholdsspiller var tilbage i startopstillingen, efter han afsonede karantæne i forrige runde, og han burde have scoret i 2-1-sejren i Silkeborg. Hver gang han forsøgte, kom SIF-målmand Rafael Romo dog i vejen.

Læs også:Silkeborg-spiller efter 12 kampe uden sejr: Lysere tider venter forude

Målmanden gjorde sig fortjent til en plads på tipsbladet.dk's Rundens Hold, og efter kampen roste Erik Sviatchenko hans præstation.

- Jeg sagde også før kampen, at det ville blive svært, men jeg synes godt nok, at vi dominerede efter de første fem-ti minutter, hvor vi lige skulle finde os selv. I anden halvleg er det et mirakel med deres keeper fra Venezuela. Han er virkelig, virkelig god i dag, lød det fra kaptajnen.

Sviatchenko, Mabil og co. kan nu se frem til en landskampspause, inden de skal forsvare føringen i Superligaen. Et besøg fra Randers FC venter om 14 dage.

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 12. runde

Læs også:FCM-fans skabte ballade i Silkeborg: Politiet trak knipler og satte hunde ind

Læs også:Ny FCK'er havde et svært første derby: Vi lavede fejl der kostede

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: SønderjyskE - AaB

Det blev til et exit torsdag i Europa, så nu skifter fokus permanent til Superligaen for det danske mandskab Sønderjy...

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.