• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Kenya følger dansk U-landsholdsspiller: Ingen grund til træffe valget nu

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Daniel Anyembe har fået sit Superliga-gennembrud for Esbjerg fB i denne sæson, og i faderens hjemland, Kenya, følger fodboldforbundet ham. Han ser dog ingen grund til træffe sit landsholdsvalg endnu.

Af Anders Dehn

Før denne sæson havde Daniel Anyembe bare spillet én Superliga-kamp for Esbjerg fB. Nu er han noteret for 26. Han har spillet i de seneste 20 runder i streg.

Langt fra Esbjerg har de også fået øjnene op for den 20-årige højreback og hans Superliga-gennembrud. Anyembes far er fra Kenya, og allerede for to år siden forlød det, at fodboldforbundet fulgte ham, men dengang havde spilleren ikke selv hørt noget til det. Det har han nu.

Læs også: U-landsholdsspiller har ikke hørt fra Kenya: Selvfølgelig er muligheden der

Han bekræfter over for tipsbladet.dk, at kenyanerne holder øje med ham, uden det dog er blevet til en udtagelse eller invitation derned.

- De følger bare min udvikling. Der er ikke noget konkret i det, andet end at min far tit er i Kenya, fordi han har sine rødder dernede, så han snakker nogle gange med nogle kontakter og landsholdet. Men der er ikke noget specifikt, andet end de følger mig, siger Daniel Anyembe, der heller ikke selv har talt med det kenyanske forbund.

Læs også: DBU vil ikke overtale EfB-komet til at vælge Danmark: Det er en privatsag

Han fortalte for to år siden, at han har en "fin" tilknytning til Kenya, og at han har været på besøg dernede mange gange hos sin fars familie, der stadig bor i landet. Anyembe har indtil videre kun spillet ungdomslandskampe for Danmark, så han kan frit vælge, hvilket land han vil repræsentere. Forudsat at han bliver udtaget, selvfølgelig.

Det valg ser han ingen grund til at træffe endnu.

- Jeg tænker sgu ikke så meget over det. Jeg har spillet en del ungdomslandskampe for Danmark (13 i alt, red.), og det er jeg selvfølgelig stolt af. Men jeg har stadig begge muligheder, så der er ingen grund til at tage en beslutning lige nu, siger han.

Mens det valg ligger et stykke ude i fremtiden, kan der allerede til sommer vente en stor landsholdsopgave for Daniel Anyembe. Han var i vinter med på U21-landsholdets tur til Mexico, hvor han spillede to kampe, og han håber, at landstræner Niels Frederiksen ser hans vej, når han skal udtage sit hold til U21-EM.

- Det er et mål for mig, men det er ikke noget, man går og tænker over i hverdagen. Men det er da megafedt at kunne være med til en slutrunde, siger han.

- Jeg ved ikke helt, hvor jeg står i den situation. Jeg klør bare på og arbejder hårdt i klubben, og så er det op til landstræneren, om han vil udtage mig. Jeg gør i hvert fald mit for at vise, at jeg skal udtages.

I marts var Daniel Anyembe udtaget til U20-landsholdet i stedet for U21, hvor han formentlig skal dyste mod Joakim Mæhle og Rasmus Nissen Kristensen om pladsen som højreback.

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus