• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Nicolai Larsen vinder Det Gyldne Bur

Nicolai Larsen vinder Det Gyldne Bur
Illustration

De 24 målmænd i Superligaen og 1. division har peget på AaB-spilleren som årets bedste keeper i dansk fodbold.

Af Torsten Kjems Hansen

2014 har været et suverænt år for Nicolai Larsen, der med AaB har vundet The Double og er gået videre fra gruppespillet i Europa League, og nu får året så den perfekte afslutning for den 23-årige keeper: Hans kolleger i Superligaen og 1. division har stemt ham ind på førstepladsen i kapløbet om Tipsbladets pris, Det Gyldne Bur, og dermed er Larsen årets målmand i dansk fodbold anno 2014.

- Jeg er stolt, det er fedt, og jeg håber selvfølgelig på at vinde den igen i 2015. Det er sådan en titel, jeg vil se tilbage på og være stolt over, når jeg slutter min karriere, hvilket forhåbentlig er om 50 år. Det vil jeg huske som et godt år, siger Nicolai Larsen til Tipsbladet.

Det er 30 år siden, Ole Qvist som den første vandt Det Gyldne Bur efter en god sæson for KB, og siden har topmålmænd som Lars Høgh, Peter Schmeichel, Jesper Christiansen og Johan Wiland vundet prisen, som også er tilfaldet de tidligere AaB-målmænd Jimmy Nielsen og Karim Zaza.

- Det her er en af de store. Det er en personlig titel, og det gør det fedt, at det er mine konkurrenter og kolleger, der stemmer. Jeg synes, at det er fedt, for målmandsspillet er anderledes, og det er ikke altid, at eksperter ser ens på det. Jeg ved, at når målmændene stemmer, er det deres håndværk, og jeg tager det som et stort skulderklap, at de har valgt mig som den bedste i 2014. Det er jeg meget stolt over og glad for, det er mange store målmænd, der har vundet denne titel. Jeg er stolt over at være en del af den historie, siger Nicolai Larsen.

Nicolai Larsen fik 58 ud af maksimalt 72 point i afstemningen, mens nummer to med 34 point blev Randers' Kalle Johnsson, der trods bare et halvt år i Superligaen har gjort stort indtryk som en del af efterårets bedste forsvar i Superligaen. Sidste års vinder, Brøndbys Lukas Hradecky, fulgte lige efter som nummer tre med 33 point.

Læs et stort interview Nicolai Larsen, se stemmefordelingen og hør kollegernes begrundelser for at stemme på AaB'eren som årets målmand i Tipsbladet fredag, hvor der er stort tema om keepere.

Superliga

Optakt: Hobro IK - Randers FC
Optakt: Hobro IK - Randers FC

Hobro har vundet de seneste tre hjemmekampe og kæmper nu for at komme væk fra sidstepladsen, mens Randers FC omvendt ...

Mere Superliga

Fokus