2017-07-17 14:19
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndby-angriber Jan Kliment spillede en rigtig god kamp, da Brøndby IF søndag vandt med hele 4-0 hjemme over FC Midtjylland.

Efter bare 36 spilleminutter af denne Superliga-sæson havde Jan Kliment scoret lige så mange Superliga-mål, som han gjorde i hele sidste sæson.

Mens det i sølvsæsonen blot blev til en enkelt scoring i dansk fodbolds bedste række - i øvrigt et fremragende hug mod FC Nordsjælland - tog det under en halvleg mod FC Midtjylland, der blev sendt hjem til Herning og Ikast med 0-4 i bagagen. Og da Kliment scorede, han havde allerede tidligere i kampen været tæt på, idet hans hovedstød tog overliggeren og gik tilbage i spil.

Og Jan Kliment er også glad for at komme godt i gang med sæsonen, hvor han kan mærke, at det store arbejde med at blive fuldblodsangriber har båret frugt.

- Jeg har tidligere haft spillemæssige problemer i vores nuværende system, hvilket var tydeligt for alle i sidste sæson. Det skyldes primært, at jeg altid har spillet kant, men nu skal være frontangriber. Det lå rygraden i mit spil som kant, at jeg jeg skulle trække ind i banen og jeg var simpelthen ikke striker i mit tankesæt, siger Jan Kliment til 3point.dk og forklarer:

- Vi har arbejdet rigtig meget med, at jeg skal tænke i længderetning - herunder dybe løb og trække ind i boksen, så snart muligheden opstår. Og så har jeg arbejdet meget med genpresset. Men jeg føler, at jeg nu instinktivt begynder at reagere som central angriber og derfor begynder spillekonceptet også at virke for mig under kampene.

Den tjekkiske angriber, 23 år, er for andet år i træk udlejet til Brøndby IF fra Stuttgart. Kan Brøndby få gang i Kliment og få mål fra hans side, bliver han en stor gevinst. Potentialet er der i hvert fald - det er kun et par år siden, at Kliment blev topscorer ved U21-EM.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO