• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Optakt: Esbjerg fB - OB

Foto: Getty Images

Direkte bronzekamp i Esbjerg, hvor OB er på jagt efter den første sejr i mesterskabsspillet.

Af Torsten Kjems Hansen

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 19.00
Spillested: Blue Water Arena, Esbjerg
Slutspil: Mesterskabsspillet
Dommer: Mikkel Redder
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #efbob #sldk

Holdnyt:
Esbjerg fB
Esbjerg fortsætter med at imponere. Da top 6-placeringen blev sikret på yderste mandat i sidste spillerunde i grundspillet, havde de færreste - også vestjyder - nok tippet Esbjerg fB til at ligge nummer tre efter de fire første runder af mesterskabsspillet.

Men sådan ligger landet efter torsdagens sejr over Brøndby, hvor der blev skabt langt flere chancer end den den ene, der sikrede kampens enlige mål og tre vigtige point til esbjergenserne. 

To sejre i træk og syv point samlet for de første fire runder i mesterskabsspillet gør, at Esbjerg fB er det hold, der er kommet bedst fra land - bortset fra topholdet fra FCK i mesterskabsspillet. 

Mod OB må holdet dog undvære den ellers formstærke angriber Yuri Yakovenko og den unge trio Mads Larsen, Patrick Egelund og Noah Nurmi.

OB:
OB-spillerne kunne knytte næverne i dels jubel og dels irritation i fredagens hjemmekamp mod FCN. 0-2 og et truende nederlag blev vendt til 2-2 i de døende minutter og sekunder, men tidligere i kampen havde fynboerne flere gode chancer for at score først og på det grundlag stå med gode muligheder for at pille pynten af FCN. 

OB har mistet den tredjeplads i tabellen,der ellers var startpositionen, da mesterskabsspillet blev sat i gang, og forspringet til nummer fire lød på fire point. Men mesterskabsspillet har resultatmæssigt været noget af en skuffelse med kun to point hentet i de fire forsøg.

Alligevel må fredagens comeback have givet et godt skud selvtilliden inden denne direkte kamp om bronzepladsen i Esbjerg. 

Jeppe Tverskov er tilbage efter afsonet karantæne, mens Marco Lund og Nicklas Helenius forventes at sidde ude med en skade. De er dog begge en del af den 23 mand store trup, Jakob Michelsen har udtaget.

Karantæner:
Esbjerg fB: Ingen
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
Esbjerg fB (4-3-3): Højbjerg - Anyembe, Austin, Halsti, Lauridsen - "Lungi" Sørensen, Parunashvili, Kauko - Kristensen, Petre, Holse

OB (3-5-2): Grytebust - Leeuwin, Tverskov, Lund - Laursen, Thomasen, Drachmann, Kløve, Barrett - Kadrii, Jacobsen

Profilen:
Det tyder på, at Carlo Holse får netop det ud af udlejningen til Esbjerg, som var meningen: Han spiller hver gang, og der forventes noget af ham. Hidtil har han kvitteret med tre scoringer i sine seneste seks kampe, og kan han gøre det til fire i syv mod OB, sparker han sit hold en stort skridt tætterer på bronzen.

Vidste du, at..:
OB sammen med Brøndby er de eneste hold i mesterskabsspillet, der endnu ikke har holdt målet rent. Til gengæld topper Esbjerg fB kortlisten efter de fire første runder, hvor vestjyderne har inkasseret ni gule kort. 

Dom:
Det kan blive en ganske god kamp mellem to hold, der tidligere på sæsonen har bidraget god underholdning, når de har stået over for hinanden. Esbjerg har formen, men OB vendte 0-2 til 2-2 mod FC Nordsjælland i de døende minutter, så moralen er skam i top hos de fynske hold. 

Der skal nok komme mål i Esbjerg, og begge hold har i sæsonen vist, at de også spiller kampen helt til ende, når det kommer til scoringer. Det slutter 2-2 i Esbjerg. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.