AC Horsens får næppe en større chance for at besejre FC København, men de danske mestre er naturligvis favoritter i lørdagens hjemmekamp.

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 18.30
Spillested: Telia Parken, København
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: TV3+
Hashtag: #fckach #sldk

Få en bonus på 1.000 kr. hos bwin og spil på kampen

Holdnyt:
FC København:
Et FC København-mandskab på niendepladsen i Superligaen er et meget uvant syn, men det er ikke desto mindre tilfældet, efter at de forsvarende mestre søndag tabte 0-1 i derbyet til Brøndby IF. Det vil også sige, at FCK i skrivende stund er fire point efter AC Horsens i tabellen. Det ser bare mærkeligt ud.

FCK har i sæsonen haft svært ved at tage kontrollen i kampene og dermed eliminere modstanderne, som man så i hele sidste sæson. Mod Brøndby IF kreerede FC København ikke en eneste reel målchance, og så er det først rigtig bekymrende. Over hele linjen mangler der det bid, som har kendetegnet løverne så længe.

Med til historien hører naturligvis, at FCK har været plaget af skader, men nu lysner det for alvor på den front. Peter Ankersen er tilbage og gjorde comeback mod Brøndby, og i midtugen spillede Rasmus Falk en halvleg for reserverne. Nicolai Boilesen er også blevet sin skade kvit og kan få comeback mod AC Horsens, så det er reelt kun Tom Høgli, der har lange udsigter. Youssef Toutouh sidder dog også udenfor i lørdagens kamp grundet sygdom. Rasmus Falk er ikke inkluderet i kamptruppen.

FC København har for en gangs skyld ikke haft nogle europæiske midtugekampe, og det skal blive spændende at se, om en hel uge på træningsbanen har gjort dem godt.

AC Horsens:
Den Gule Fare har været en af solstrålehistorierne indtil videre i denne sæson. En kaotisk opstart er blevet vekslet til en fremragende sæsonstart, og tredjepladsen i Superligaen er fuldt fortjent.

Dødbolde og lange indkast er et trumf i ærmet for AC Horsens, men Bo Henriksens mandskab har også lagt vægt på at få et andet udtryk rent fodboldmæssigt, og den mission er kommet godt fra start. Der er blevet lidt længere mellem befrierne og lidt kortere mellem de flade afleveringer. Først og fremmest har Horsens dog kendt sin besøgelsestid i begge felter, og det har været den altoverskyggende kvalitet. 

AC Horsens har profilerne Hallur Hansson, Lasse Kryger, Mathias Nielsen og Peter Nymann på skadeslisten. Simon Okosun er tilbage i truppen efter en karantæne i sidste kamp.

Karantæner: 
FC København: Ingen
AC Horsens: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-4-2): Olsen - Thomsen, Lüftner, Johansson, Bengtsson - Kusk, Kvist, Gregus, Verbic - Santander, Sotiriou

AC Horsens (4-4-2): Joronen - Thorsen, Sanneh, Ludwig, Kortegaard - Mensah, Okosun, Tshiembe, Qvist - Finnbogasson, Mehl

Profilen:
FC København mangler en sygdomsramt Youssef Toutouh, og det kan meget vel betyde, at Kasper Kusk spiller fra start mod AC Horsens. Den tidligere AaB-spiller får ikke så mange chancer i FCK-trøjen, så for ham handler det om at gribe muligheden, når den byder sig. 

Vidste du, at..:
Der nok skal blive scoret mål i Telia Parken lørdag aften. FC København og AC Horsens har mødt hinanden 23 gange i Superliga-sammenhæng, og det er aldrig sluttet 0-0 mellem de to mandskaber. 

Dom:
AC Horsens får næppe en større chance for at besejre FC København end i lørdagens opgør. Formkurven peger op for AC Horsens, mens den peger ned for FC København. Alligevel er buddet herfra en sikker sejr til FC København. Hvis der er et hold i Superligaen, der kan stå imod AC Horsens' fysik, så er det FCK, og løverne er tilmed så gode i luftrummet, at gæsternes dødbolde og lange indkast bliver knap så farlige. 

FC København varmer op til mødet med FK Qarabag med en 2-0-sejr.

Få odds 1,33 på en hjemmesejr og pengene 6,25 igen på en 2-0-sejr til FCK hos bwin - klik her.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO