• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Optakt: FC Nordsjælland - Hobro IK

Foto: Getty Images

FC Nordsjælland har det mere end godt mod Hobro Ik på kunstgræsset i Farum. Hvordan går det lørdag eftermiddag?

Af Torsten Kjems Hansen

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 16.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fcnhob #sldk

Holdnyt:
FC Nordsjælland:
FC Nordsjælland måtte tage fra Telia Parken i seneste runde med et 3-1-nederlag. Men FCN-holdet bød i den grad topholdet op til en lige kamp og kunne med lidt mere held og skarphed sagtens have sikret sig point i kampen.

Et point i Parken havde formentlig været ganske tilfredsstillende - lørdag vil det være anderledes mod Hobro - der skal tre point på kontoen.

FC Nordsjælland har fundet vej til mål i samtlige syv runder og står noteret for i alt 12 scoringer, så det er ikke her, der skal strammes op. Men forsvaret har vist sig mere sårbart og har lukket 10 mål ind

Alt andet lige har FCN igen vist, at holdet både kan og vil spille god og positiv fodbold - også selv om det måske giver modstanderen en mulighed eller to ekstra i løbet af kampen. 

Frese og Amon er fortsat ude med langtidsskader - ellers er der ingen skader eller karantæner at berette om. 

Hobro IK:
Hobro gjorde det igen. Sled sig til et point mod en modstander, der på papiret var gjort til favorit til sejren. 0-0 mod OB hjemme var den seneste høst for Peter Sørensens hold, der i den grad har bidt sig fast i jagten på de afgørende point. Kun en gang har Hobro IK tabt i sæsonen. 

Der hvor bekymringen kan anes må være, at det også kun er blevet til en enkelt sejr. Fem uafgjorte er fem point, men hvis ikke sejrene også kommer, kan de mange pointdelere måske vise sig dyre.

Foreløbigt er der dog ingen grund til bekymring. Hobro er nummer 10 i tabellen men er på samme tid bare to point fra top 6 i et meget tæt midterfelt. 

Profilen Emmanuel Sabbi brækkede næsen ved tirsdagens træning og er derfor mere end tvivlsom til kampen. 

Karantæne:
FC Nordsjælland: Ingen
Hobro IK: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (4-3-3): Larsen – Thychosen, Hansen, Jenssen, Rasmussen – Andersen, Christensen, Damsgaard – Atanga, Kudus, Sadiq

Læs også:Overblik: Superligaens sommertransfers 2019

Hobro IK (3-5-2): Rask - Bøge, Ahmedhodzic , Minor, Haarup - Samuel, Cappis, Pedersen, Babayan - Kirkevold, Kristoffersen.

Profilen:
Den unge ghaneser Isaac Atanga fik en flyvende sæsonstart med scoringer i FC Nordsjællands første tre kampe. Med de tre mål står han fortsat som sit holds topscorer i sæsonen, men nu er det blevet til fire kampe uden scoringer fra den teknisk dygtige spiller, der har afløst sidste sæsons stjerneskud Andreas Skov Olsen på højre kant.  

Vidste du, at..:
FC Nordsjælland og Hobro IK har mødt hinanden fire gange på kunstgræsset i Farum. I samtlige fire tilfælde er det sluttet med hjemmesejr til FC Nordsjælland. Det har dog ikke været uden kamp, for Hobro IK er kommet på tavlen i alle kampene: Den samlede målscore set fra FCN's side: 12-7

Dom:
FC Nordsjælland vil være mest på bolden og vil formentlig presse Hobro-holdet godt tilbage på banen i store dele af kampen. Farten i både spillet og i løbene vil være hjemmeholdets våben, mens gæsterne vil sætte liden til hurtige kontrastød.

Med mindre, at FCN's mange unge spillere præsterer en kollektiv off-day, bør hjemmeholdet kunne knække Hobros defensiv en eller flere gange. FC Nordsjælland vinder kampen 3-1.

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 7. spillerunde

Superliga

Mere Superliga

Fokus