Optakt: SønderjyskE - FC København
2016-12-04 10:47

Der er ingen tvivl om, hvilket der er det mest formstærke mandskab af FC Nordsjælland og OB, men en såret kriger er som bekendt farlig, og det skal OB bevise på kunstgræsset i Farum.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum
Dommer: Peter Munch Larsen
På TV: Eurosport 2
Twitter: #FCNOB #SLDK

Holdnyt:

FC Nordsjælland:
Kasper Hjulmands unge mandskab har efterhånden vist imponerende takter over en længere periode. Tilmed viste holdet storslået moral, da det i sidste runde lykkedes Farum-klubben at komme tilbage i kampen og vinde 2-1 over AC Horsens efter to sene scoringer. Og så kunne det endda have set endnu bedre ud for FCN i det samlede regnskab, hvis det ikke havde været for et par dumme pointtab i flere kampe.

FC Nordsjælland har et godt kollektiv, men det er flere individuelle præstationer, der er sprunget i øjnene i denne sæson, Marcus Ingvartsen har markeret sig som et af de helt store angrebshåb i dansk fodbold. Ernest Asante har været et af sommerens bedste indkøb i Superligaen. Emiliano Marcondes folder sig for alvor ud, nu hvor han er skadesfri, og Andreas Maxsø står habilt i forsvaret.

Det er dog i defensiven, at FC Nordsjælland har de største kvaler. Lidt for ofte tillader Farum-klubben alt for nemme mål.

Mod OB må FCN atter undvære kvintetten Emil Damgaard, Karlo Bartolec, Lasse Petry, Colins Tanor og Patrick Mtiliga.

OB:
Av, av, av, OB.

Målet om at tanke selvtillid i opgøret mod Esbjerg torsdag aften havde den stik modsatte effekt for Kent Nielsens mandskab. Fynboerne dominerede og skabte et hav af chancer, men de blev alle misbrugt, og så kunne Jesper Jørgensen sikre EfB en 1-0-sejr på straffespark.

Det er særligt offensiven, der giver grund til massive panderynker i OB. Anders K. Jacobsen har været en skygge af sit normale jeg i denne sæson og har kun scoret et mål. Mod Esbjerg evnede han heller ikke at komme frem til ret mange chancer. Det gjorde makkeren Rasmus Festersen, men han misbrugte på det skammeligste. I det hele taget har Festersen været skræmmende uskarp i denne sæson. 

OB har Joan Simun Edmundsson tilbage efter karantæne, og han kommer med sikkerhed til at glide direkte ind i startopstillingen. Kenneth Emil Petersen er tvivlsom.

Karantæne:
FC Nordsjælland: Ingen
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (4-3-3): Groothuizen - Gregor, Maxsø, Skovgaard, Pedersen - Lobotka, Nelsson, Marcondes - Asante, Ingvartsen, Donyoh.

OB (4-4-2): Grytebust - Desler, Tverskov, Tingager, Pereira - Edmundsson, El Makrini, Thomasen, Jönsson - Festersen, Jacobsen.

Profilen:
Jens Jakob Thomasen har de seneste par runder været med for OB efter sin lange skadespause, og han tilfører den fynske midtbane noget tiltrængt offensiv tænkning. En midtbaneduo med Mohamed El Makrini og Izunna Uzochukwu minder for meget om hinanden, og de formår ikke at lave de afgørende, fremadrettede afleveringer. Det formår Jens Jakob Thomasen, og det bliver der igen brug for på kunstgræsset i Farum.

Vidste du, at..:
Spekulationerne om en fyring af OB-træner Kent Nielsen vil ikke for alvor forstumme. I den forbindelse er det en lille, sjov detalje, at da OB fyrede Troels Bech i september 2014, skete det netop efter en kamp mod FC Nordsjælland i Farum. Samme skæbne lider Kent Nielsen nok ikke, men under alle omstændigheder er det ikke første gang, at OB tager til Farum i dyb krise. 

Dom:
Vi kommer med et frisk bud og tipper 2-2. Begge mandskaber vil gerne frem på banen, så der skal med sikkerhed nok komme chancer. Disse plejer Marcus Ingvartsen at omsætte i sikker stil for FCN, og i den anden ende må det da for pokker vende på et tidspunkt for så dygtige angribere som Rasmus Festersen og Anders K. Jacobsen. Hvis det bliver i Farum, kan vi få et målrigt opgør søndag eftermiddag.

Seneste indbyrdes kampe, form og tabel:

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO