• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: Randers FC - Hobro IK

Randers-træner Thomas Thomasberg står over for sin tidligere klub, når kronjyderne får besøg af Hobro IK.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: BioNutria Park, Randers
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: Eurosport 2 
Hashtag: #rfchik

Holdnyt:
Randers FC:

Tiden, hvor der var krise i Randers FC, er forbi.

Der er kommet styr på tingene i 2018, og Thomas Thomasberg har fået en fin start i Kronjylland, hvor han er godt flankeret af Rasmus Bertelsen, der lagde grundstenene for en mere stabil Randers-periode allerede i slutningen af sidste sæson.

Især defensiven har set bundsolid ud. Erik Marxen har været en af de bedste midstoppere i denne sæson, og Jonas Bager har ligeledes spillet godt. Randers FC har faktisk slet ikke savnet Kasper Enghardt, der til weekendens kamp er tilbage i truppen. 

Det halter lidt mere i offensiven. Fem scorede mål i seks kampe er ikke imponerende, og så hører det med til historien, at de tre blev scoret i samme kamp mod Esbjerg fB. Kronjyderne er på jagt efter offensiv forstærkning inden transferdeadline, og det er tiltrængt. Benjamin Stokke scorede i sin debut, men har ikke skudt med skarpt siden.

Randers FC Mikael Boman på skadeslisten.

Hobro IK:
I femte forsøg lykkedes det Allan Kuhn at vinde som cheftræner for Hobro IK. Himmerlændingene vandt i seneste runde 3-2 over OB i en tidlig bundkamp i Superligaen, og det var helt sikkert en forløsende sejr for Hobro.

Helten fra sidste sæson, Pål Alexander Kirkevold, døjer med en skade, og det samme gør hans landsmand Julian Kristoffersen, men Hobro har bestemt ikke problemer i angrebet. Her har de nemlig Emmanuel Sabbi.

Den 20-årige amerikaner har scoret fire mål i fem kampe, og han var især en enmandshær i første halvleg mod OB, hvor han scorede to mål. Allan Kuhn råder også over Quincy Antipas, Sebastian Grønning og Djiby Fall til positionen.

Det er i forsvaret, Hobro har de største problemer. Holdet har indkasseret 12 mål i de første fem kampe, og det er flest af alle. Mod OB kunne det sagtens være blevet til flere end to, hvis det ikke havde været for Jesper Rask, der stod en god kamp. Allan Kuhn skal have sat en prop i sin defensiv.

Hobro har i ugens løb sagt farvel til den unge forsvarsspiller Alexander Molberg, som er udlejet til Premier League-klubben Wolverhampton. Molberg kom til Hobro fra OB tidligere på sommeren, men nu er han altså taget videre til England, og det har lunet i jydernes pengekasse; "De er ikke så pivede med pengene", som sportschef Jens Hammer Sørensen formulerede det over for Ritzau.

Foruden den norske duo Kirkevold og Kristoffersen må Hobro undvære Jacob Tjørnelund. Yaw Amakwah måtte udgå i pausen mod OB, men er med i truppen til søndagens opgør. Danny Olsen er ligeledes tilbage i truppen. 

Karantæner:
Randers FC: Ingen
Hobro IK: Ingen

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2):
Carlgren - Thomsen, Bager, Marxen, Conboy - Kallesøe, Rømer, Poulsen, Lobjanidze - Stokke, Riis

Hobro IK (4-4-2): Rask - Bøge, Amankwah, Minor, Haarup - Mikkelsen, Brix-Damborg, Putros. Babayan - Fall, Sabbi

Proflen:
Randers FC savner mål, og det er i høj grad eksemplificeret i Saba Lobjanidze. Georgieren scorede 12 mål i sidste sæson, men han har fortsat ikke fået netmaskerne til at blafre efter sommerferien. Thomasberg har brugt Lobjanidze lidt på kanten og lidt i angrebet, men målnæsen skal lige støves af. Det kan han passende gøre mod Hobro.

Vidste du, at..:
2017 var et kriseår for Randers FC, men 2018 har været markant bedre. Hvis man laver en Superliga-stilling udelukkende baseret på dette kalenderår, indtager Randers FC en meget fin femteplads med 32 point for 22 kampe.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Optakt: AaB - FC Nordsjælland

Begge hold tørster hårdt efter en sejr, men AaB kan bryste sig af ikke at have tabt til FC Nordsjælland i Aalborg læn...

Mere Superliga

Fokus