• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: SønderjyskE - FC Midtjylland

Foto: Getty Images

Glen Riddersholm, tidligere FC Midtjylland-træner, bliver første opgave for Brian Priske, ny FC Midtjylland-træner.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Sydbank Park, Haderslev
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #sjefcm #sldk

Holdnyt:
SønderjyskE:
Det har været en rigtig fin sæsonstart for SønderjyskE og Glen Riddersholm, der har spillet god fodbold, fået godt med point og har scoret fint med mål. Samtidig har holdet - foruden opgøret mod SIF - forsvaret godt.

Nu venter så sæsonens indtil videre sværeste opgave i form af FC Midtjylland, der har brugt ugen på at skifte cheftræner og er gået fra Kenneth Andersen til Brian Priske.

Glen Riddersholm kan glæde sig over, at han senest mod Silkeborg fik to mål fra angriber Mart Lieder, der til tider har haft det lidt svært i dansk fodbold, men han har fået en glimrende start på sæsonen, til gengæld skal cheftræneren have mindet holdet om det gode forsvarsspil, der har tegnet det meste af sæsonen for klubben. Silkeborg scorede tre gange mod SønderjyskE i søndags.

Marc Pedersen er langtidsskadet og ikke i stand til at spille opgøret. Nicholas Marfelt måtte udgå efter en lille halv time af opgøret mod Silkeborg, og derfor også er ude til denne kamp, hvor Marcel Rømer atter er med.

Der kan komme ændringer i startopstillingen, hvis man vurderer, at der skal dæmmes mere op for det fysiske spil, FC Midtjylland kan finde på at komme med.

FC Midtjylland:
Kenneth Andersen fik under et år i spidsen for FC Midtjyllands førstehold, inden han valgte at sige sin stilling op. I stedet går han nu tilbage og bliver ungdomstræner. Det er Brian Priske, der får sin store chance som cheftræner nu. Indtil videre har han frem til årsskiftet i FC Midtjylland.

Ansættelsen af Priske kommer med al sandsynlighed til at betyde, at FCM kommer til at gå tilbage til nogle af de gamle dyder med masser af fysik, gode dødbolde og aggressivitet. Det har i hvert fald været, hvad Priske selv har givet udtryk for. Og så kan det være, at FC Midtjylland formationsmæssigt ændrer på tingene. Alt er reelt i spil.

Til opgøret er han uden Paul Onuachu - som FCM har været det hele denne sæson. Nigerianeren er på vej til belgiske Genk, og ude ventes også Marc Del Hende fortsat at være. Han ønsker ligeledes at komme videre.

Paulinho er så småt tilbage efter sin skade og var på bænken senest, mens også Kristian Riis er ude. Sory Kaba var ikke med senest, - er dog klar til kamp. Og så er Jakob Poulsen fortsat ude af truppen og dermed uden fremtid i klubben på trods af trænerskiftet. 

Karantæner:
SønderjyskE: Ingen
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (4-3-3): Mielitz - Bah, Gartenmann, Banggaard, Simonsen - "Greko", Albæk, Jonsson - Hassan, Lieder, Absalonsen

FC Midtjylland (3-4-1-2): Hansen - Scholz, Sviatchenko, Nicolaisen - Andersson,Onyeka, Sparv, Paulinho - Evander - Brumado, Kaba

Profilen:
For første gang nogensinde kommer Rilwan Hassan til at stå over for sin tidligere arbejdsgiver fra FC Midtjylland. Denne sommer løb kantspillerens aftale ud med FCM, og så vendte han i stedet snuden mod Haderslev, hvor han kender træner Glen Riddersholm fra deres fælles fortid i netop FCM. Nu skal nigerianeren forsøge at følge op på gode præstationer og sænke klubben fra Ikast og Herning.

Vidste du, at..:
Brian Priskes første opgave som FC Midtjylland bliver mod Glen Riddersholm, der har en fortid som FC Midtjylland-træner og vandt klubbens første trofæ nogensinde, da det blev til et dansk mesterskab i 2015. Da FCM vandt mesterskabet, havde Riddersholm faktisk Priske som assistent, så det er mester mod lærling på søndag.

Dom:
Det bliver en hård første opgave for Brian Priske, for SønderjyskE har vist godt spil og gode kvaliteter i denne sæson. Men FC Midtjylland har bestemt muligheder for at komme fra opgøret med en sejr - det kræver dog en markant bedre præstation end mod Hobro senest, hvor det var markant under niveau og kun spillede 1-1.

Priskes opgave bliver at sikre, at noget af vildskaben kommer tilbage i holdet, og at man formår at bringe aggressivitet og fight og fysik på banen mod et SønderjyskE-hold, der har opgivet lidt i forhold til det fysiske for i stedet at have et bedre hold med bolden.

Det bliver en kamp om marginaler, og vi tror, at det bliver yderst tæt. FC Midtjylland har mest kvalitet i truppen, og vi tror på, at klubben med Brian Priske i spidsen akkurat vinder kampen om marginalerne. 2-1 til FC Midtjylland.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus