• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Riddersholm afviser at hive hollandsk kanin op af hatten

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

SønderjyskE lukkede tre kasser ind mod Silkeborg senest, men træner Glen Riddersholm lyder ikke som en mand, der er klar til at give hollandske Kees Luijckx chancen fra start.

Af Kenneth Jensen

Han har i flere sæsoner været en vigtig brik i forsvaret hos SønderjyskE, men under træner Glen Riddersholm har der i denne sæson ikke været plads til centerback Kees Luijckx i startopstillingen.

I stedet har Riddersholm valgt Stefan Gartenmann og nyindkøbet Patrick Banggaard Jensen, og defensivt har det været stabilt frem til søndagens 3-3 kamp mod Silkeborg. Her skød "Plaffeministeren" Ronnie Schwartz huller i SønderjyskE, men der er fra Riddersholm fortsat tillid til de to stoppere, der har set solide ud sammen for et hold, der i seks kampe har lukket syv mål ind.

Det fortæller SønderjyskE-træneren i et interview med Der Nordschleswiger.

- Der findes ikke en træner, der ikke vil sammensætte det bedste hold. Det gælder også mig. Konkurrencen er stor. 

- I forhold til Kees (Luijckx, red.), som nogle nu vil have (på holdet), mener jeg ikke, han er blandt de to bedste centerbacks, og jeg ser ikke et tegn på, at vores forsvarsspil bliver bedre med ham. Kees har gjort meget for SønderjyskE tidligere, men for mig handler det om præstationerne nu. Personligt har jeg intet imod Kees - det er bare fodboldrelaterede argumenter, der bestemmer. Vi havde i foråret 1,42 mål imod med Kees i det centrale forsvar. Nu ser vi noget mere robuste ud defensivt, end vi gjorde i foråret, siger Glen Riddersholm til Der Nordschleswiger.

Kees Luijckx har indtil videre bare spillet 13 minutters Superliga-fodbold dette efterår - de 13 minutter fik han, da han blev indskiftet for en måned siden, hvor SønderjyskE spillede 1-1 ude mod AaB. Luijckx kan være endnu længere bag i køen til spilletid, når Marc Pedersen vender tilbage fra en længerevarende skade.

Hollænderen, der har et år igen af sin aftale med klubben fra Haderslev, har spillet 110 Superliga-kampe alt i alt.

Superliga

Mere Superliga

Fokus