• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Solbakken: Vi skal tage vare på specielt de udenlandske spillere

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

FC København-manager Ståle Solbakken glæder sig over, at de tilladte små træningsgrupper fungerer og kaster noget socialt af sig for spillertruppen, siger han til bt.dk

Af Torsten Kjems Hansen

FC København meddelte tidligere tirsdag, at spillere, trænere og sportslig ledelse gier afkald på 20 procent af lønnen i de kommende to måneder som en måde at bidrage til et trængt selskab bag fodboldklubben. 

Et initiativ, der i disse dage ses mange steder over hele Europa i både store og mindre store klubber. 

FC København-spiller er ud over at passe de generelle retningslinjer fra de danske myndigheder i gang med træningen i det omfang, der nu er tilladt. I sidste uge åbnede Divisionsforeningen nemlig op for, at fodboldklubberne igen måtte træne i hold - dog kun af mindre grupper ad gangen. 

Og det er netop hvad FC København benytter sig af, men ud over at holde spillerne til ilden i de forskellige trænings-øvelser føler manageren et vist ansvar over for en bestemt gruppe fra spillertruppen

Læs også:FCK-profil om lønnedgang: Der er ingen, der skal have ondt af os

- Min største opgave sammen med de andre ledere er at tage vare på spillerne. Specielt de udenlandske spillere, som er i et land, der er lukket ned, og som måske har familie i lande, der er endnu hårdere ramte end de nordiske. 

- Derfor er de træningsgrupper på tre og fire spillere faktisk gode i forhold til at få noget socialt. Du laver noget sammen med andre, før du skal ind og ligge under dynen og se episode 254 af en eller anden serie, siger Ståle Solbakken til bt.dk

FC København er den første klub i Superligaen til at forhandle en løn-reduktion på plads med spillertruppen, trænerne og den sportslige ledelse. At flere kan vælge at ty til samme løsning for at spare lønkroner virker mere end sandsynlig.

Læs også:Superliga-chef vil have tilskuere tilbage: Svært med langsigtede planer

Tipsbladet.dk lavede i sidste uge en rundspørge til de 14 Superliga-klubber om netop løn-nedslag i spillertruppen som en mulighed, men på det tidspunkt holdt langt de fleste af klubber kortene tæt ind til kroppen.

- Vi har ikke vendt det endnu. Tiden er gået med at få overblik over situationen, mulige kompensationsordninger, nye anvisninger, nye vejledninger, nye beslutninger og så videre, sagde formand Lars Kühnel til tipsbladet.dk og tilføjede:

- I forhold til lønnedgang tænker jeg, det er noget, Divisionsforeningen og Spillerforeningen vil drøfte med hinanden, og at vi får en vejledning derfra, hvis de bliver enige om noget. Men det er klart, at bliver en klub så presset, at at nøglen måske skal drejes, så er det set mange gange før, at virksomheden, inden det skridt tages, spørger medarbejderne, om de vil gå ned i løn for at redde virksomheden. Vi er ikke der (endnu).

Læs også:Solbakken: Vi går ned i løn for at stå stærkere efter krise

Læs også:FCK-anfører om lønnedgang: Vi kan ikke løse situationen

Læs også:Fyret for ikke at acceptere lønnedgang i coronakrisen: Ingen forstår det

Læs også:Superliga-klub sparer huslejen under coronakrisen

---------------------------

Se masser af Europa League med Tottenham, Arsenal, AC Milan og Nice med Kasper Dolberg til spotpris på Dplay. SE MERE HER.

Superliga

Optakt: Randers FC - SønderjyskE

Efter skuffelsen mod FC Nordsjælland skal Randers FC forsøge at rejse sig mod SønderjyskE, der er startet sæsonen for...

Mere Superliga

Fokus