• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Træt af skader: AGF vil hente spillere, der rent faktisk spiller

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Pierre Kanstrup og Jakob Ankersen er to eksempler på spillere, som meget sjældent er skadet, og den slags vil Glen Riddersholm gerne fortsætte med at hente til AGF.

Af Anders Dehn

Der er næppe mange fangrupper i Danmark, som har samme ironiske og selvudslettende forhold til deres klub som AGF's tilhængere. Et godt eksempel er den afstemning, en fan oprettede på Twitter torsdag, da Pierre Kanstrup havde første arbejdsdag i klubben.

- Sæson forberedelserne begynder i dag. Hvor slemt går det med Pierre Kanstrup? #ultratwitteragf #forbandelse #sldk, skrev han og gav mulighed for at gætte på fire forskellige skader: under én måned, en-tre måneder, over tre måneder eller karrierestop.

Der er som bekendt sjældent røg uden ild, og særligt i forsvaret, hvor Kanstrup spiller, var AGF hårdt ramt af ufrivillige afbud i foråret. Men netop Kanstrup har kun misset én Superliga-kamp de tre sidste sæsoner, og den slags har den sportslige ledelse set på i rekrutteringen.

- Absolut. Det er vigtigt, at de spillere, vi får tilført, har et højt topniveau, nogle spidskompetencer, som passer ind i vores spillestil, og at deres menneskelige egenskaber passer ind i den kultur, vi er ved at skabe. Men det er også helt afgørende, at vi kan se på deres cv, at de spiller kontinuerligt weekend efter weekend, ligesom det også er med Jakob Ankersen, der stort set har spillet uden skader i sin karriere, siger cheftræner Glen Riddersholm.

Hvis der er et ord, som Glen Riddersholm har brugt mange gange i sit virke i AGF, er det "kontinuitet". Han har betonet vigtigheden af den, og han føler sig bekræftet i sin pointe, idet en stabil bagkæde var en vigtig årsag bag de gode resultater i sæsonafslutningen.

Kontinutet bliver ved med at være et nøgleord for Riddersholm og hans folk. Denne sommer handler det om at ramme balancen mellem at holde fast i det gode og supplere med det nødvendige.

- Først og fremmest skal vi glæde os over, at vi har fået to meget dygtige spillere, som stod højt på vores liste. Det er godt arbejde, at vi så tidligt i opstarten har to vigtige spillere på plads. Det giver os absolut bedre betingelser end sidste sommer, hvor vi var på bagkant. Nu er vi på forkant i hvert fald med to signinger, og der vil højst sandsynligt ske mere, men nu har vi lidt ro på bagsmækken, siger cheftræneren.

- Vi har den kerne, som vi sluttede sidste sæson af med, på plads. Og så er vi jo stadig i forhandlinger med to af de spillere, der endnu ikke er en afklaring på (Alexander Juel Andersen og Thomas Juel-Nielsen, red.). Plus der nok skal komme noget mere ind, men det handler hele tiden om at finde den rigtig balance i at tage det næste skridt, for det skal være det rigtige.

Første lille skridt i den rigtige retning kan Riddersholm og co. tage fredag den 14. juli, når de spiller åbningskampen for den nye Superliga-sæson hjemme mod AC Horsens.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020