• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Trods interesse fra europæiske topklubber: Silkeborg forlænger med stortalent

Foto: Silkeborg IF

Eskild Dall har underskrevet en ny treårig kontrakt med Silkeborg IF. Kantspilleren tiltrækker sig ellers stor opmærksomhed fra udlandet.

Af Anders Dehn

Det er store fodspor at træde i, men i Silkeborg IF har de en knægt, hvis historie minder om Robert Skovs: Eskild Dall er også kantspiller, målfarlig og kom til SIF fra samarbejdsklubben Sejs-Svejbæk. Og selv om han kun er 16 år gammel, trækker udlandet allerede i ham.

Silkeborg er dog lykkedes med at forlænge aftalen med en af klubbens største talenter. Den varer de næste tre år, skriver SIF på sin hjemmeside.

Læs også:Dansker var til prøvetræning i Valencia: Det interesserede mig ikke så meget

- Eskild er et stort talent, som vi er rigtig glade for at have forlænget med. Han har taget nogle store skridt i sin udvikling i det seneste år, hvor han blandt andet har lagt meget på fysisk. Han er en offensiv spiller, som kan dække de fleste positioner i angrebet. Han har primært spillet på venstrekanten, hvor han kan bruge sin fart og gode teknik, siger ungdomsudviklingstræner, PC Hansen.

Han var med Eskild Dall i både Valencia og Amsterdam, hvor stortalentet besøgte Ajax for et par uger siden. Dengang scorede Dall hattrick i en testkamp. Silkeborg skriver, at aftalen med hollænderne er, at de kan invitere ham til endnu en prøvetræning, hvis interessen er intakt. 

Læs også:Valencia har SIF-talent på radaren

- Det var vildt og en noget anden størrelse, end jeg er vant til. Jeg skulle lige vænne mig til det, men i sidste ende er det jo bare fodbold. Det var meget smigrende at blive inviteret derned og en bekræftelse på, at jeg har gjort det godt. For mig handler det om at blive ved med at udvikle mig og så ellers tage tingene fra dag til dag, siger den unge mand selv om sit hollandske visit.

Den 16-årige kantspiller har også allerede markeret sig på diverse danske U-landshold. Han er hidtil noteret for 17 kampe for U16-, U17- og U18-landsholdene.

Læs også:Silkeborg varmer op til foråret mod midtjyske rivaler og en tur til Spanien

Læs også:Vinterpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Læs også:Superliga-anførere: Efterårets bedste bane ligger i Herning