• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Talent Anders Dehn

Dansker udtaget til tunesisk landshold: Det skal helst ikke være sidste gang

Foto: Getty Images

Alexander Bouaziz er født og opvokset i Danmark, men har tunesiske rødder. Nu er han for første gang udtaget til U20-landsholdet i det nordafrikanske land.

Af Anders Dehn

For to uger siden kunne tipsbladet.dk fortælle historien om Ashab Mukudajev, der blandt andet på grund af sine russiske rødder var interessant for CSKA Moskva, og nu har endnu en ung FC Helsingør-spiller med dobbelt statsborgerskab fået chancen i hjemlandet.

Alexander Bouaziz skal dog ikke prøvetræne med en klub, men er blevet udtaget til det tunesiske U20-landshold. Den 18-årige midtstopper rejser onsdag af sted og vender først tilbage den 26. december.

Læs også:Dansk teenager til prøvetræning i russisk storklub: Jeg blev lidt chokeret

Turen byder på to eller tre testkampe, og det er første gang, den unge dansk-tuneser er udtaget til et landshold. Det glæder han sig til at opleve.

- Jeg forventer at komme derned og helt sikkert gøre mit bedste og tage det som en oplevelse, men vigtigst af alt, det jo første gang jeg kommer derned, så det er vigtigt for mig at give et godt indtryk. Det skal jo ikke blive den sidste gang, jeg kommer derned, siger Bouaziz til FC Helsingør-fansitet cementen.dk.

Læs også:7. december: Nedturen var som at se Netflix-dokumentaren om Sunderland

Alexander Bouaziz optræder til daglig for sin klubs U19-hold, hvor han blandt andre spiller sammen med førnævnte Mukudajev. Han har endnu ikke spillet nogen U-landskampe for Danmark.

Selv hvis Bouaziz kommer i aktion for Tunesiens U20-landshold, er løbet ikke kørt, hvad angår danske landshold. Så længe han ikke har spillet en gældende A-landskamp for sine forældres hjemland, ligger det ham frit at skifte til Danmark.

Læs også:Osama Akharraz stopper karrieren: Det gør ondt, at jeg ikke nåede min drøm

Læs også:Tidligere dansk landsholdsspiller prøvetræner i 2. Division

---------------------------

Se FC København vs. Piast Gliwice i Europa League-jagt på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus