• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Tipsbladet.dk

Guldbarometer: Det ligner brasiliansk genoprejsning

Gennem hele VM rangerer tipsbladet.dk holdene og deres chancer for at vinde guld. Her er første udgave, inden turneringen går i gang.

Af Tipsbladet.dk

Det er endelig blevet slutrunde-tid igen, og i løbet af den næste måned skal verdens bedste fodboldlande dyste om sportens vigtigste trofæ.

Gennem hele slutrunden tager tipsbladet.dk temperaturen på favoritterne med dette guldbarometer, hvor vi forsøger at rangere det bedste hold og deres chancer for at vinde VM. Vi vurderer ud fra nylige resultater, trupstyrke og slutrundehistorie.

VM's første guldbarometer ser således ud:

1. Brasilien
Brasilien har det, Brasilien skal have: en pivfarlig offensiv anført af en af verdens bedste spillere. Men holdet har også det, som Brasilien ikke altid har: en, faktisk flere verdensklassemålmænd, fremragende forsvarsspillere og en midtbane, der både kan skabe og ødelægge.

Landstræner Tite har sat skik på holdet efter traumet ved VM på hjemmebane for fire år siden, og Brasilien har blot tabt én kamp de seneste to år. Har varmet op til VM med at slå Rusland, Tyskland, Kroatien og Østrig i 2018.

2. Tyskland
Det har ikke været et overbevisende 2018 for tyskerne, der har vundet bare én af fire kampe. Men Tyskland er om nogen et stærkt turneringshold og har i dette årtusinde vundet ét VM-guld, ét VM-sølv og tre VM-bronze; ét EM-sølv og to EM-bronze; ét guld og ét bronze ved Confederations Cup.

Truppen er, ligesom de andre favoritters, ufattelig stærk, og det siger en hel del, at der ikke var plads til en mand som Leroy Sané, uagtet at han ikke passer ind i landstrænerens planer.

3. Spanien
Det er ikke meget, der adskiller truppernes styrke hos favoritterne, og også Spaniens er fyldt med store navne, der er vant til at vinde med deres klubhold. Og så sidder der nogle gode spillere helt uden for truppen.

Spaniernes resultater i 2018 har været svingende, fra 6-1 over Argentina til 3-3 mod et svagt russisk hold, men holdet kom overbevisende gennem kvalifikationen og ligner en af favoritterne.

4. Frankrig
Det har været svært at placere Frankrig, for hvis vi rangerer spiller for spiller, hører holdet til i toppen. Problemet er bare, at det har knebet med at omsætte gode spillere til godt spil.

Det gjorde det sådan set også til EM for to år siden, og da nåede Frankrig alligevel til finalen. Måske finder holdet melodien i Rusland.

5. Argentina
Argentina skulle bruge et hattrick fra Lionel Messi i sidste runde af kvalifikationen for at sikre en billet til Rusland. Holdet skiftede også landstræner undervejs.

Det har i det hele taget været en ujævn periode, og argentinerne har eksempelvis tabt 2-4 til Nigeria og 1-6 til Spanien, siden de kvalificerede sig. Men de har jo Messi.

6. Belgien
Den belgiske trup er måske lige et gram lettere end de øvrige tophold på barometeret, men den er bestemt stadig blandt de stærkeste i verden.

Den gyldne generation har nu haft to slutrunder til at opbygge erfaring, og hvis det skal være for dette kuld af belgiske spillere, skal det nok være nu.

7. Portugal
Portugals trup tåler ikke sammenligning med de bedstes, og resultaterne, siden holdet kvalificerede sig, har ikke været prangende, men det er altså de forsvarende europamestre.

Det gør bestemt heller ikke portugisernes chancer dårligere, at de har Cristiano Ronaldo på holdet. Selv i en alder af 33 er han bedre end de fleste, som han med al tydelighed har vist i 2018.

8. England
En stensikker kvalifikationsturnering behøver ikke være lig med en god slutrunde, som englænderne, der gik gennem kvalifikationen til EM 2016 med maksimumpoint, ved alt om.

Truppen tæller ikke navne af samme tyngde som i begyndelsen af årtusindet, men til gengæld virker holdet fint sammensat. En kvartfinaleplads ser realistisk ud.

9. Uruguay
Det er et erfarent hold, Uruguay har taget med til Rusland. Fire spillere har over 100 landskampe, mens to er på henholdsvis 97 og 98.

De store navne begrænser sig til angrebet, hvor Luis Suarez og Edinson Cavani også er et par målfarlige herrer. Resultaterne er blevet en anelse bedre end i en katastrofal periode for et år til halvandet siden.

10. Colombia
Kroatien med den stærke midtbane var også i spil til top 10, men de mange stridigheder i kroatisk fodbold får os til at vælge Colombia foran Balkan-landet.

Colombia var den store positive overraskelse for fire år siden, personificeret ved James Rodriguez. Røg ud i kvartfinalen ved den lejlighed og kan sagtens forestilles at nå lige så langt denne gang.

Superliga

Mere Superliga

Fokus