Video : Tipsbladet
Generelle

Schjønberg er væk fra elitefodbolden: Det handler om politik

Michael Schjønberg var en kort overgang træner i Hannover 96 og sportsdirektør i FC Kaiserslautern, og kun politik forhindrede danskeren i at blive længere.

Michael Schjønberg optrådte som spiller for både Hannover 96 og FC Kaiserslautern med stor succes, og nogle år efter karrierestop fik danskeren en tjans som ungdomstræner hos sidstnævnte.

Schjønberg vendte siden tilbage til Danmark og var træner i for Herfølge i en kort periode, inden turen atter gik til Tyskland. Denne gang til Hannover 96.

Den tidligere landsholdsspiller blev først assistent, men stod kortvarigt med ansvaret for førsteholdet, da Peter Neururer blev fyret. Hurtigt ansatte man imidlertid Dieter Hecking, og så måtte Schjønberg ned på andetholdet.

Læs også:Schjønberg fyret i FC Svendborg

- Jeg er ubesejret som cheftræner for 96 og vandt cupkampen i Dresden dengang. Men Martin Kind (daværende administrerende direktør i Hannover 96, red.) sagde, at han ville ansætte Dieter Hecking, og Hecking tog Dirk Bremer med sig. Så fik jeg lov til at træne amatører i Hannover. Det var en dejlig tid, siger han til Sportbuzzer.

Schjønberg havde andetholdet i Hannover 96 i en enkelt sæson, inden det blev tid til at tage en tredje tørn i Kaiserslautern. Denne gang som sportsdirektør.

Han fik en treårig kontrakt i april 2007, men senere samme år stoppede sammarbejdet efter uoverensstemmelser med bestyrelsesmedlem Klaus Toppmöller.

Læs også:Michael Schjønberg bringes i spil til trænerjob i 2. Bundesliga

- Det handler om politik. Hvis man ikke er venner med nogen, kender dem godt eller tager brød med om morgen, er det svært. Men jeg har det godt. Man familie har det godt, og jeg har det godt. Jeg klager ikke.

Michael Schjønberg har efterfølgende været både sportsdirektør og træner i FC Vestsjælland, assistent i Vålerenga samt cheftræner i Nest-Sotra, FC Svendborg og serieklubben Aarup Boldklub.

Læs også:Schjønberg vil være træner igen - og gerne i Kaiserslautern

Læs også:Michael Schjønberg bliver træner i Serie-klub

Læs også:Eks-landsholdsspiller sender skarp melding: De mangler ikke noget