• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Anders Dehn

Roskilde om Lønstrup-afløser: Hvis Mourinho ringer, kan han blive assistent

Foto: Alfred Winther Groth

FC Roskilde har udpeget Peter Foldgast som midlertidig cheftræner. Der var ellers mange, der henvendte sig og tilbød deres hjælp, men det ville være vanvittigt at vælge en, der ikke kender holdet og spillerne. Men José Mourinho kunne nok have fået en assistenttjans, hvis han havde ringet.

Af Anders Dehn

Om ikke andet kommer de til at huske denne sæson i FC Roskilde. Først lignede klubben en sikker nedrykker, men kom tilbage på sporet. Så var den få dage fra at gå konkurs, og senest blev manager Christian Lønstrup suspenderet i forbindelse med, at han anklagede sine egne spillere for matchfixing.

Dermed havde holdet brug for en midlertidig træner for resten af denne sæson, og det valg er faldet på Peter Foldgast. Det er der især én grund til:

Læs også: Lønstrup anklager egne spillere for matchfixing: Klubben undersøger sagen

- Han er vores angrebstræner, så han kender hele holdet. Jeg har fået tilbudt en masse trænere, men de har ikke kendt spillerne godt nok simpelthen. Der er to kampe tilbage af sæsonen, så det ville være vanvittigt at tage en, som ikke kender spillerne, ind. Foldgast er vellidt og respekteret, så den lå lige højrebenet, siger hovedaktionær Carsten Salomonsson til tipsbladet.dk.

- De har selv henvendt sig, dem, der gerne ville hjælpe os. Det er jeg fandeme glad for, det er en fornøjelse. Det har mest været danske trænere. Mourinho ikke lige ringet, men det kan være, han kan blive assistent, hvis han gør.

Læs også: Lønstrup suspenderet af FC Roskilde

Salomonsson griner, da han leverer den sidste pointe. Straks mere tilknappet bliver han, da tipsbladet.dk spørger til overvejelserne ved at suspendere den træner, der har forvandlet Roskilde fra en stensikker nedrykker til et hold, der har to point ned til nedrykningsstregen.

- Det står i pressemeddelelsen. Det var for at skabe ro, siger Salomonsson.

Det er gået efter hensigten, mener klubejeren.

- Jeg har været nede i omklædningsrummet for at snakke lidt, og alle glade, og der er fuld hammer på træningen.

Timingen er dårlig med to kampe tilbage af sæsonen. Hvordan ser du jeres chancer for at overleve?

- Det skal vi. Gutterne må bevise, at der ikke er en skid hold i det her, og det tror jeg også, de gør. En trodsreaktion, hvor vi går amok og vinder de to næste kampe. Det har jeg også sagt til spillerne.

Danske Spil er i øjeblikket i gang med at undersøge, hvorvidt der er nogle spillemønstre, der tyder på matchfixing. DIF's matchfixingsekretariat har også meldt ud, at de vil se nærmere på omstændighederne. Carsten Salomonsson og co. afventer udfaldet af de undersøgelser, hvor de vil udtale sig om Lønstrups anklager mod spillerne og managerens fremtid i klubben.

Superliga

Mere Superliga

Fokus