• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Victor Risager

Alexander Zorniger: Kaiser er et af Leipzigs vigtigste indkøb nogensinde

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ifølge den tidligere Brøndby-træner har Dominik Kaiser spillet en stor rolle i RB Leipzigs udvikling.

Af Victor Risager

I sin første tid som cheftræner i Brøndby IF gjorde Alexander Zorniger det meget klart, at Dominik Kaiser var en af hans ønskespillere, og i et interview i 2017 sagde den tyske manager sågar, at han ville give afkald på to spillere, hvis det betød, at han kunne få Kaiser.

De to havde forinden arbejdet sammen i en håndfuld år i RB Leipzig, og i netop Leipzig fortjener Dominik Kaiser en stor plads ifølge Alexander Zorniger en stor plads i klubbens historiebøger.

Læs også:Brøndby-ejer: Vi går fortsat efter at nå vores økonomiske og sportlige mål

Kaisers skifte fra Hoffenheim i Bundesligaen til RB Leipzig i Regionalliga Süd er nemlig en af de vigtigste handler, klubben nogensinde har foretaget. Det siger Zorniger til Yahoo Sports.

- Jeg vil ikke sætte nogen over andre, men en af de vigtigste transfers for RB Leipzig var Dominik Kaiser, siger Zorniger og fortsætter:

Læs også:Brøndby-boss: Vi er en af de mest attraktive klubber i Skandinavien

- Selvom han ikke spillede regelmæssigt i Bundesligaen, kom han derfra til den fjerdebedste række. Selvfølgelig var det ikke et normalt skifte fra den bedste til den fjerdebedste række, hvor han økonomisk gik fra en million euro i løn til 200.000 euro. Men ikke desto mindre så han noget i RB Leipzig-projektet.

Dominik Kaiser, der i dag er 31 år, var med til at spille RB Leipzig hele vejen op i Bundesligaen og noterede sig undervejs for 34 mål på 167 kampe for Red Bull-klubben, før han i 2018 blev genforenet med Zorniger i Brøndby.

På den københavnske Vestegn nåede Kaiser at spille 68 kampe og især i den i den første halvdel af den indeværende sæson var han en stor profil hos de blå-gule, indtil han i januar skiftede til Hannover 96. 

Læs også:Superliga-powerranking: Hvem har kræfterne til den vilde afslutning?

Læs også:Øget risiko: Brøndby-ledelsen overvejer at tilføre flere penge

Læs også:Corona-krise: Spillersalg i Brøndby er ikke nok - nye millioner er et must

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.