• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Torsten Kjems Hansen

Bundesliga-optakt: Bayern München - Frankfurt

Foto: Getty Images

Bayern München har et voldsomt godt tag på Frankfurt på hjemmebanen. Men Frankfurt chokerede voldsomt i efterårets kamp, så intet er umuligt.

Af Torsten Kjems Hansen

Bayern München viste ingen svagheder eller nerver, da Union Berlin blev nedlagt i genåbningsrunden, der betyder, at topholdet bevarede forspringet til Dortmund på fire point. 

Der er otte kampe tilbage af sæsonen, og i midtugerunden venter netop Dortmund, så at kunne gå ind til det med mindst fire point vil naturligvis være et kæmpe boost. Og Bayern har da også et skræmmende tag på Frankfurt hjemme  München. 

Her er nogle statistiske nedslag inden aftenens kamp kl 18.30:

- Frankfurt chokerede i efteråret ved at knuse Bayern med hele 5-1, hvilket er klubbens største sejr over Bayern siden 1977. Storsejren førte i øvrigt til daværende Bayern-træner Niko Kovac’ fyring.

- Bayern München har vundet 10 hjemmekampe i træk mod Frankfurt i Bundesligaen – det er den længste stime mod nogen af de nuværende Bundesliga-hold.

- Bayern har vunde 12 af de seneste 13 hjemmekampe mod Frankfurt – med en i alt knusende målscore på 40-6

- Da Bayern München vandt med 5-1 i sidste spillerunde i sæsonen 18/19 kunne hjemmeholdet lade sig hylde som mestre. Frankfurt sluttede som nummer syv, hvilket var nok til Europa League-kvalifikationen.

- Bayern München har hentet 25 af 27 mulige point i forårets ni første runder. Det har kun to hold tidligere præsteret i Bundesliga-historien. Nemlig Bayern München i 2013/14 med Pep Guardiola som træner og helt tilbage med Jupp Heynckes som træner. Dengang blev det til maksimumpoint i de ni kampe.

- Bayerns nuværende træner Hansi Flick har nu stået i spidsen for holdet i 16 kampe, hvor det er blevet til intet mindre end 50 Bayern-scoringer.

- Bayern har hentet 34 af 36 mulige point i de sidste 12 kampe.

- Frankfurt har tabt fire Bundesliga-kampe i træk for første gang under træner Adi Hütter.

- Frankfurt har tabt 13 af 25 kampe i Bundesliga-sæsonen, hvilket er det største antal nederlag på nuværende tidspunkt i sæsonen siden 1999/00, da man her havde tabt 14 gange.

- Frankfurt er ligaens dårligste udehold med kun syv point hentet 12 kampe, hvor ni kampe er tabt. Det er endnu ikke lykkes at holde målet rent på udebane i sæsonen.

>Opta-statistikkerne er leveret af SpilXperten

Stillingen i Bundesligaen:

Læs også:Overbevisende Hertha fik håneretten i Berlin-derbyet

Læs også:Danskerduel i 2. Bundesligaen sluttede uden vinder

Læs også:Se det flotte mål: Her snyder Henrik Hansen FC København for sejren

Læs også:Carlsen: Noget om Færøerne og udskiftninger

Læs også:Spilforslag til Bundesligaen: Nervepirrende kampe for flere tophold

Superliga

Mere Superliga

Fokus