Lugano overrasker og sender Dynamo Kiev ud

FC Lugano spillede ganske overraskende 1-1 med Dynamo Kiev i Europa League, hvilket sender både Malmö FF og FC København videre i Europa League.

Dynamo Kiev skulle bruge tre point i Europa League-gruppespillets sidste kamp for at gå videre, og det lignede på forhånd en overkommelig opgave, da torsdagens modstander hed FC Lugano.

Schweizerne havde ikke ligefrem vist skræmmende styrke i Gruppe B og var desuden uden muligheder for videre avancement inden opgøret i Kiev.

Hjemmeholdet fra Ukraine kom da også bedst fra start, og Vitaliy Buyalskyy fik kampens første større chance, da efter 12 minutter sparkede lige på keeper David de Costa tæt under mål.

Artem Besiedin misbrugte desuden en gylden mulighed en halv times tid inde i opgøret, hvor han fik hamret bolden langt over mål.

Alligevel var det gæsterne, der noterede sig fra kampens første scoring. Få minutter inden pausefløjt fik Nicola Dalmonte chippet bolden ind i Dynamo Kiev-feltet, hvor Marco Aratore stod fri til at heade kuglen i nettet.

Ganske overraskende gik FC Lugano således til pause foran med 0-1.

Dynamo Kiev måtte på jagt efter et comeback i anden halvleg, og der skulle ikke gå mange minutter, før Oleksandr Karavaev skulle have udlignet. Kantspilleren var alene med da Costa, men fik sendt sin afslutning forbi den ene oppasser.

Efter en time var Buyalskyy millimeter fra at sende udligningen i mål, men bolden kom lige akkurat ikke over mållinjen.

I det 71. minut var turen kommet til Viktor Tsygankov, der sendte et forrygende frispark fra distancen mod Lugano-målet. Igen diskede David da Costa op med en mindst lige så forrygende redning.

Selvsamme Tsgyankov havde mere held med sig dybt inde i overtiden, da han udlignede til 1-1, men mere blev det ikke til, og det sender Dynamo Kiev ud af Europa League.