• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Anders Dehn

Politiet vil ikke flytte FCK's Malmö-kamp: En mavefornemmelse er ikke nok

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Københavns seneste kamp mod Brøndby IF måtte spilles en søndag middag, fordi politiet skulle have dagslys at arbejde i efter opgøret, men torsdagens Europa League-besøg fra Malmö FF er ikke blevet flyttet. Politiet forklarer det med, at der ikke er nogen historik for ballade mellem FCK og Malmö.

Af Anders Dehn

Mange fans af Malmö FF har et anstrengt forhold til FC København, hvilket du kan læse mere om baggrunden for her. Det har dog ikke fået dansk politi til at flytte torsdagens Europa League-opgør af frygt for ballade, selv om det samme politi fik flyttet FCK's seneste kamp mod Brøndby IF.

Det har en ret simpel forklaring, lyder det fra ledende politiinspektør Peter Dahl, der er chef for beredskabet hos Københavns Politi: Når FCK og Brøndby mødes, har politiet rig erfaring med, at der bliver slåskampe. Det samme gælder ikke for FCK og Malmö.

Læs også:FC København kan slå tilskuerrekord mod Malmö FF

- Vi har ingen historik for at få flyttet kampen torsdag. Vi er sådan set ligeglade, om det er Divisionsforeningen, FIFA eller UEFA, der står som arrangør. Men når vi kun har en formodning og en mavefornemmelse, så er det slet ikke nok til at kræve en kamp flyttet, siger Peter Dahl til Ekstra Bladet.

FC København og Malmö FF har aldrig mødtes i europæiske turneringer før dette efterår. Så selv om de stødte sammen i Royal League for snart 15 år siden, og politiet trak sine knipler mod de svenske fans, har der altså ikke været et tilstrækkelig grundlag til at få kampen flyttet.

Læs også:Optakt: FC København - Malmö FF

Derfor er der kickoff klokken 18.55 torsdag aften fra Telia Parken. Kampen bliver afgørende for, om enten FCK eller Malmö (eller begge) går videre til Europa Leagues knockoutfase til foråret.

FC København skal bare have uafgjort for at vide sig sikker, mens Malmö med en sejr ligeledes er sikker. Da afhænger FCK's skæbne af, om Dynamo Kiev slår FC Lugano. Gør ukrainerne det, ryger FCK ud.

Der er udsolgt til opgøret i Parken.

Læs også:FCK tænder de røde lamper: Udsolgt til europæisk skæbnekamp

Læs også:Bengtsson inden Malmö-brag: En aften, man vil huske

Læs også:Boilesen lader sig ikke lokke af pengene

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020