• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Ole Hoffskov

Optakt: Celtic FC - FC København

Foto: Getty Images

FC København er tvunget til at score i Glasgow, hvis de danske mestre skal videre i Europa League.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 21.00
Spillested: Celtic Park, Glasgow 
Dommer: Artur Dias, Portugal
På TV: 6'eren
Hashtag: #cfcfck

Holdnyt:
Celtic FC:
Den skotske storklub kunne have elimineret FC København på 45 minutter i Telia Parken, men det gjorde de ikke, og så endte Celtic med ligefrem at være heldige med at få 1-1 med sig fra det første opgør i Danmark.

En taktisk justering fra Ståle Solbakken i pausen gjorde det svært for Celtic, og det sidder uden tvivl i baghovedet på spillerne, men det er naturligvis skotterne, der har de bedste forudsætninger før torsdagens kamp. 

FC København var særligt blevet advaret mod angriberen Odsonne Edouard, men alligevel tillod løverne angriberen tre store chancer i første halvleg, og han scorede på den ene. Søndag noterede han sig for sit 21. ligamål for Celtic i 3-1-sejren over Kilmarnock.

Udeholdet chokstartede på Celtic Park og bragte sig foran 1-0 efter bare fem minutter, men værterne fik styr på det senere. Under alle omstændigheder gav Kilmarnock et vink til FCK om, at det er muligt at score på Celtics hjemmebane.

Den rutinerede midtbanespiller Ryan Christie ragede et gult kort til sig i Telia Parken, og han er dermed ude med karantæne mod FC København torsdag aften. Olivier Ntcham er skadet, mens anfører Scott Brown er tvivlsom.

FC København:
De danske mestre kunne have sendt et signal til Celtic FC søndag eftermiddag ved at lammetæve bundproppen Silkeborg IF, men i stedet gjorde FC København det stik modsatte. Opgøret endte 1-1, og dermed har Ståle Solbakkens mandskab fået en forårsstart, der bestemt ikke giver Celtic grund til at ryste i bukserne.

Så når Ståle Solbakken holder sig oplæg til torsdagens returkamp, skal han fokusere fuldt ud på anden halvleg af det første opgør. Her lykkedes det FCK'erne at finde mellemrummene på Celtics banehalvdel og spille mere med front mod mål, og det var 45 minutter på løvernes præmisser.

FC København har ikke tabt en udekamp i Europa League i denne sæson, og det giver grobund for optimisme. Man må give Ståle Solbakken, at hans hold nærmest aldrig bliver kørt over i de europæiske udekampe. Den kulisse, der venter torsdag, med over 50.000 skottere på Celtic Park, vil dog være i en liga over Dynamo Kiev, FC Lugano og Malmö FF og kan formentlig bedst sammenlignes med opgøret i Beograd mod Røde Stjerne i det tidlige efterår. 

FC København har ingen spillere i karantæne mod Celtic FC, men Jonas Wind, Nicolai Boilesen, Robert Mudrazija og Viktor Fischer er fortsat på skadeslisten. Victor Nelsson måtte udgå med en skade mod Silkeborg, men er meldt klar. 

Bud på startopstillinger:
Celtic FC (4-3-3): Forster - Frimpong, Jullen, Ajer, Hayes - Brown, McGregor, Rogic - Forest, Edouard, Elyounoussi

FC København (4-4-2): Johnsson - Varela, Nelsson, Bjelland, Bengtsson - Stage, Falk, Zeca, Daramy - Santos, N'Doye

Profilen:
FC København har ikke spillet mange gode minutter i dette forår, men det kunne have set helt sort ud, hvis det ikke var for Karl-Johan Johansson. Svenskeren reddede ene og alene FCK i første halvleg mod Celtic, og han var ligeledes løvernes bedste spiller mod Silkeborg IF. Det niveau skal målmanden også ramme i torsdagens returkamp - han bliver uden tvivl en travl mand.

Vidste du, at..:
Celtic FC har vundet 13 af 14 ligakampe på hjemmebane i denne sæson, og i Europa League-gruppespillet gjorde holdet rent bord mod CFR Cluj, Lazio og Rennes med tre sejre. Førstnævnte mødte Celtic FC også i Champions League-kvalifikationen, og her lykkedes det rumænerne at vinde 4-3 på Celtic Park. Derudover er Rangers FC det eneste hold, der har formået at slå Celtic ude i denne sæson.

Dom:
FC København skal sørge for at få en god og rolig start på kampen, ellers risikerer Ståle Solbakkens mandskab at blive tromlet. Et scenarie ala det, man så i Telia Parken, må for alt i verden ikke gentage sig. FCK er traitionelt et mandskab, man er trygge ved at sende på en europæisk udebane, for det går sjældent fuldstændig galt. Mod Celtic torsdag aften går det dog heller ikke godt. Vi byder en 2-0-sejr til hjemmeholdet, der dermed sender FCK ud af Europa.

Tidligere indbyrdes kampe:

Læs også:Neil Lennon glæder sig til FCK: Det bliver Celtic Park under de skinnende lys

Læs også:Ståle efter ét point i to kampe: Det er ikke tiden til at kigge efter FCM

Læs også:Celtic fik fin generalprøve inden returkamp mod FCK

Læs også:Skuffet Celtic-manager irriteret over FCK-mål: Det var sløset

Læs også:Celtic-keeper er uhyggelig på straffespark: Jeg går med mavefornemmelsen

Læs også:Celtic-stopper hylder keeper: Jeg takkede ham efter kampen

Læs også:FCK misser straffespark og får uafgjort mod Celtic

Læs også:Karakterer: FC København oppede sig i anden halvleg

Læs også:Fjendetjek: Én stjerne skiller sig ud i Celtic FC

Læs også:Solbakken fremhæver Celtic-spiller med flot målsnit: Han er deres bedste spiller

Superliga

Mere Superliga

Fokus