Generelle

Bjerregaards Besættelse

Huset Brøndby er under kraftig beskydning, og eneste mand tilbage i murbrokkerne er Per Bjerregaard, som selv skabte storklubben ved hjælp af lige dele pisk og gulerod. I skæbnetimen findes der folk, der tror, at han hellere vil aflevere klubben i 1. division end afgive sin egen magt og inflydelse.

Vi har søgt svar på spørgsmålet om, hvorfor og hvordan Bjerregaard reagerer og regerer som han gør i den formentlig sværeste stund i hans klubs historie, og vi begynder et par årtier tilbage:

»Der burde stå en statue af Bjerregaard foran Brøndby Stadion«

»Engang i begyndelsen af halvfemserne bebrejdede Per Bjerregaard mig for at have kaldt ham magtsyg, og det er en diskussion, jeg aldrig har glemt og stadig bearbejder. Jeg er nået frem til, at han sådan set har ret. Hans ageren i Brøndby IF er udtryk for, at han vil have magten der. Hvis han var ægte magtsyg, ville han have søgt andre græsgange. Det er ufatteligt, at det er endt sådan for manden, der skabte den her klub. Som gammel Brøndby-dreng er jeg ulykkelig over situationen og den helt forkerte ledelsesstil, og alligevel vil jeg sige, at så længe vi ikke kender den fulde sandhed, kan jeg ikke være den allerhårdeste kritiker af ham. Bjerregaard kan allerbedst sammenlignes med den lille håndværksmester, der bygger en virksomhed, som bare vokser og vokser. Kun få ved, hvad der er foregået på de indre linier, og han tror simpelt hen ikke at andre end ham selv kan gøre det, altså redde klubben. Bjerregaard skal have hjælp nu, for Brøndby står i sin alvorligste situation nogensinde. Det her overgår klart Interbank-sagen i de tidlige halvfemsere.«

Det er journalisten og forfatteren Henrik Madsen, der taler. Opvokset i Brøndby IF, hvor hans børn også har spillet, og manden bag bogen »Brøndbys bagmænd.« Han ser et Brøndby IF stå i flammer, han ser et hus, som alle har forladt og med en fattet Per Bjerregard tilbage som ene mand i ilden. Som eks-spilleren Allan Ravn udtrykker det:

»Jeg er slet ikke enig i måden, som tingene bliver gjort på, men jeg har dyb respekt for alt, det som Per Bjerregaard har præsteret. Det er for nemt at sige, at han bare skal gå. Han har gjort Brøndby til en institution i dansk fodbold, og kulturen i klubben er intakt. Nu ser vi et hus, der falder sammen, men der er også et fundament. Anden og første sal ryger til jorden, men huset vil bestå. I virkeligheden burde der stå en statue af Per Bjerregaard foran Brøndby Stadion, men det er tiden jo ikke lige til,« mener han.