• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Fra helvede til himmel for debuterende Brentford-dansker: Har aldrig tvivlet

Foto: Brentford FC

Den danske back Mads Roerslev har fået de første par Championship-kampe på cv'et, og nu vil han have meget mere efter et år, der startede med en nedtur.

Af Kenneth Jensen

I starten af 2019 troede højre back Mads Roerslev, at han skulle drage fra København til det nordjyske og Hjørring for at få masser af spilletid og hår på brystet, men i stedet endte lejeopholdet med at blive en stor skuffelse. Og det gik hurtigt op for den 20-årige back.

Roerslev endte med bare at spille fire af de 14 kampe, Vendsyssel spillede i Grundspillet, Gruppespillet og playoff om nedrykning, og da klubben over to kampe blev slået ud af Superligaen af Lyngby, fik Roerslev bare 45 minutter.

Men mens foråret var en spillemæssig tur i helvede, har efteråret været en tur i himlen. For selv om Mads Roerslev ikke kan skrive mange kampe for den engelske klub Brentford, der købte danskeren i sommer i FC København, på cv'et endnu, er han forud for den tidsplan, han og klubben satte sig ned og skrev i sommer.

Onsdag debuterede Mads Roerslev som indskifter, da Brentford blev besejret med 0-1 ude mod Blackburn Rovers, og igen lørdag var den danske U21-landsholdsspiller i aktion for London-klubben, der på hjemmebane blæste Luton ud og vandt 7-0. 

- Det hele kører bare for tiden. Det var fedt og specielt at få Championship-debut. Den er kommet tidligere, end jeg havde forventet, så jeg er glad, og jeg ser frem til mere spilletid. Jeg er sulten, siger Mads Roerslev til tipsbladet.dk og forklarer om oplevelsen med storsejren lørdag:

- Det var specielt - de fik godt nok ørerne i maskinen. Det var fint at komme ind og få de sidste 25 minutter, men der skete i så meget, for vi var foran 5 eller 6-0 på det tidspunkt. Men jo flere minutter jo bedre.

Læs også:Vil vurdere mulighederne: FCM-kreatør tager tilbage til England

Skuffende tid i Vendsyssel
Det er lidt mere end tre år siden, at den dengang bare 17-årige Mads Roerslev fik debut for førsteholdet i FC København. I en pokalkamp mod Jammerbugt kom han på banen, og der gik kun et minuts tid, før han havde scoret.

Men mange kampe blev det ikke til for Roerslev, der i 2017 blev udlejet til Halmstads BK, men blev offer for en administrativ fejl, der betød, at han ikke kunne spille mere end den ene kamp, han fik. Og så kom i 2019 altså udlejningen til Vendsyssel, der skulle kickstarte karrieren i Superligaen. Succesen udeblev.

- Det ophold... Det skulle være gået meget anderledes, hvis det skulle være endt i en succes. Det lod nærmest til, at træneren ikke vidste, hvem han havde hentet på en lejeaftale, siger Mads Roerslev om tiden i Vendsyssel, som han ikke er voldsomt meget for at se tilbage på:

- Det virkede til, at det var en stor misforståelse, at jeg endte med at komme derop. Jeg havde også andre muligheder i spil, men tog den forkerte beslutning. Det kapitel er ovre for mit vedkommende, og det var altså også kun fem måneder. Det må jeg tage med. Nu ved jeg sgu, at man kraftedeme skal være sikker, når man tager et sted hen.

Derfor var det også vigtigt at bruge dette efterår på at vise, at han har det, der skal til.

- Det er dejligt med lidt medgang, men jeg har altså aldrig tvivlet. Jeg har altid vidst, hvad jeg står for. Hvad jeg kan. Det var en svær fase, jeg var igennem, da jeg gik fra ungdomsfodbold til seniorfodbold. Det er vigtigt at være i et miljø, hvor de vil en og tror på en, siger forsvarsspilleren, der nu arbejder sammen med tidligere FCK-assistent Brian Riemer, som er Thomas Franks nuværende assistent.

Læs også:Thomas Franks Brentford amok: Fem danskere på banen i 7-0-sejr

Velspillende Brentford
Engelske Brentford startede skidt på sæsonen, og på svar til Brentfords Twitter-konto var det ikke alle, der udtrykte stor begejstring over Thomas Frank. Men resultaterne er i den grad vendt for holdet, som har vundet seks af de seneste otte kampe og i skrivende stund ligger nummer syv i den næstbedste engelske række. De kan dufte de søde positioner i ligaen. De pladser, hvor man via playoff er i spil til oprykning til Premier League.

- Når der er modgang, vil der altid være nogen, der sætter spørgsmålstegn. Efter min mening har vi haft spillet med os hele vejen, men nogle gange går det ikke ens vej i fodbold. Det er stolpe ud, ikke ind. Statistikkerne har været på vores side, så vi har følt, det nok skulle komme. Det er ikke, fordi vi har været paniske, og derfor har vi høstet frugterne af det hårde arbejde og fået gode resultater på det seneste, siger Mads Roerslev om efteråret.

Der resterer mere end halvdelen af sæsonen, så det er ikke sådan, at Brentford løber jublende rundt ved tanken om at ligge nummer syv.

- Vi har talt om, at det er vigtigt, at vi bevarer fødderne på jorden. Der er så mange kampe, der kommer så hurtigt i den her liga, at det kan vende. Ligaen er tæt i forhold til point. Hvad tabellen siger lige nu, kan vi ikke bruge til så meget, det handler om at få nogle point indbords, siger Mads Roerslev, der håber på, at Henrik Dalsgaard, der lige har forlænget sin aftale med klubben, i ny og næ har brug for en pause, så der kommer mere spilletid:

- Jeg ser det som en fordel (at der spilles så mange kampe, red.), men det er altså specielt. Også at vi har sidste træning inden jul den 24. december, og så spiller vi kamp igen den 26. december, siger Roerslev.

Danskeren har kontrakt med Brentford frem til sommeren 2021, så der er rig mulighed for at overbevise Thomas Frank og trænerstaben om, at han fortjener mere spilletid.

Læs også:Frank roser dansk debutant: Han gjorde det ret godt

Læs også:Dansk talent fik Brentford-debut: Stolt, men resultatet var skuffende

---------------------------

Se alle de fede Europa League-kampe på Dplay til spotpris for Tipsbladets læsere - SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus