Arsenal-nedturen fortsætter: Taber til Brighton hjemme på Emirates

Fredrik Ljungbergs tropper måtte se sig slået med 2-1 af Brighton torsdag aften.

Torsdag aften tørnede Arsenal og Brighton sammen i Fredrik Ljungbergs anden kamp i spidsen for The Gunners.

Forud for kampen havde Arsenal ikke vundet en Premier League-kamp siden starten af oktober, og derfor forventede man et oplagt hjemmehold fra kampens start.

De havde dog lidt svært ved at sætte sig på spillet, da et hårdt kæmpende Brighton-mandskab gjorde betingelserne svære for Arsenal.

Udeholdet var ikke bange for at lægge et højt pres på hjemmeholdet, som havde store problemer med at spille sig igennem Brighton-kæderne.

Samtidig lurede gæsterne også konstant på dødboldene, hvor de næsten altid er farlige.

I det 36. minut kom de så foran, og det var netop efter et hjørnespark, hvor bolden, efter lidt tumult, havnede for fødderne af Allan Webster, der hamrede den i kassen til 1-0.

Dermed var stemningen temmelig flad, da dommeren fløjtede til pause med hjemmeholdet bagud.

Fra andens halvlegs start blev Nicolas Pepe skiftet ind til fordel for Joe Willock, og det gav mere liv til Arsenals offensiv.

Generelt spillede hjemmeholdet bedre fra anden halvlegs start, og efter blot fem minutter fik Alexandre Lacazette udlignet til 1-1 på et akavet hovedstød, der nok var tænkt som en aflevering videre ind i feltet.

Scoringen gav Arsenal smag for mere. David Luiz fik da også puttet bolden i kassen, men målet blev korrekt underkendt af VAR på grund af offside.

Gæsterne fra Brighton havde ikke haft særlig meget, men pludselig dukkede Neal Maupay op i Arsenal-feltet, hvor han gjorde det til 2-1 på et flot udført hovedstød.

Hjemmeholdet forsøgte herefter at presse Brighton i bund, hvilket resulterede i flere gode muligheder. Blandt var Mesut Özil tæt på at udligne, men han måtte se Matt Ryan diske op med en flot redning.

Arsenal endte altså med at tabe kampen til Brighton, og dermed har de ikke vundet en Premier League-kamp i 60 dage.