• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Kenneth Jensen

Engelsk bad boy gør grin med Sunderland: De jublede, som om de vandt VM

Foto: Getty Images

Den tidligere Newcastle-spiller Joey Barton er blevet manager for Fleetwood Town, og han kunne ikke dy sig, efter de to League 1-hold spillede uafgjort tirsdag.

Af Kenneth Jensen

Nu 37-årige Joey Barton var en af de mest kontroversielle spillere i Premier League-historien, da han var aktiv, ogselv efter han har indstillet sin karriere, er han ikke bleg for at sige, hvad han mener. Det gør midtbanespilleren nu, og det gør han som manager for League 1-mandskabet Fleetwood Town.

Karrieren som spiller kørte på skinner i Manchester City, og Barton lignede en af dem, der kunne gå en stor landsholdskarriere i møde, men det fik den vanvittige englænder hurtigt afsporet i slutningen af 00'erne og starten af 10'erne. Her underholdte han blandt andet med at slukke en cigar i øjet på en holdkammerat i City, og i Newcastle-tiden var han også i fængsel for at have tævet en person. Karrieren sluttede med en lang karantæne, da Barton havde forbrudt sig mod reglerne om gambling.

Tirsdag var det så netop Newcastle-tiden, som Barton huskede på, da hans Fleetwood Town gæstede Newcastles ærkerivaler fra Sunderland. For mens Newcastle lige akkurat har klaret frisag i Premier League de seneste par år, har Sunderland de seneste tre sæsoner to nedrykninger og en enkelt sæson i League 1, hvor man ikke formåede at rykke op.

Læs også:Joey Barton er blevet sigtet for vold

Og det var i høj grad det, Barton kunne underholde med efter kampen, der endte 1-1, efter Sunderland udlignede i tillægstiden.

- Vi var efter min mening et meget bedre hold end dem i forhold til at spille bolden rundt. De kunne man se i opbygningen. De har gennemblødt banen hele dagen, fordi de var bange for lille Fleetwood Town. De kom ud og spillede med lange bolde, og kredit til Max Powers, der satsede og scorede målet.

- Det var meget, meget interessant som tidligere Newcastle-spiller at se Sunderland, som var i Premier League for tre år siden, juble, som om de havde vundet VM efter at have scoret udligningen i tillægstiden mod mægtige Fleetwood Town, sagde Joey Barton til Sky Sports efter opgøret.

Læs også:Barton: Manchester City er verdens bedste hold

Fleetwood Town ligger efter 32 kampe nummer syv - akkurat uden for de playoffgivende pladser. Sunderland ligger nummer fire med tre point mere end Fleetwood, men mandskabet fra nordøst England har også spillet en kamp mere end Bartons mandkab.

Joey Bartons fodboldkarriere bragte ham udover de førnævnte klubber til Queens Park Rangers, Marseille i Frankrig, Burnley og Rangers, inden han i sommeren 2018 indstillede sin karriere. Han fik en enkelt landskamp for England og spillede 269 Premier League-kampe.

Barton har stået i spidsen for Fleetwood Town siden sommeren 2018.

Læs også:Barton: Conte var skyld i, at Barkley ikke kom til Chelsea

Læs også:Bartons karantæne reduceret

Læs også:Barton: FA er uvidende om matchfixing