• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Kenneth Jensen

Rafael Benitez til dansk Newcastle-talent: Godt gået, knægt

Rafael Benitez til dansk Newcastle-talent: Godt gået, knægt
Foto: Newcastle United

Danske Elias Fritjof Sørensen har kun været i Newcastle i nogle få måneder, og allerede nu imponerer han i det engelske. I mandags bad Rafael Benitez danskeren om at træne med førsteholdet.

Af Kenneth Jensen

AF Kenneth Jensen

I fodbold kan tingene gå hurtigt. Det kan faktisk gå meget, meget hurtigt endda, og det kan 17-årige Elias Fritjof Sørensen fra Newcastle United nok godt skrive under på.

Læs også: Dansk talent drømmer om førsteholdet i Newcastle

Han blev i foråret blev den yngste debutant nogen sinde for HB Køge i en kamp mod Silkeborg IF. I sommer skrev han så under på en ungdomskontrakt med engelske Newcastle United, og i løbet af efteråret har han allerede spillet kampe for U18-holdet og for U23-holdet.

Den historie fortalte Elias Fritjof Sørensen til tipsbladet.dk i en artikel, som blev publiceret onsdag. Interviewet blev lavet torsdag i sidste uge, og som tidligere nævnt kan tingene gå hurtigt i fodbold.

For nu kan Elias Fritjof Sørensen fortælle, at han i mandags fik et selvtillidsboost af de helt store, da tidligere Champions League-vinder og Newcastle-manager Rafael Benitez pegede på den danske angriber og bad ham om at træne med førsteholdet.

- Jeg sad ude på akademiet i mandags og havde lektietid, da jeg fik beskeden om, at jeg lidt senere skulle træne med førsteholdet. Det var stort at spille sammen med nogle af de store stjerner herovre, som for eksempel Jonjo Shelvey, der har spillet i Liverpool, siger Elias Fritjof Sørensen til tipsbladet.dk og uddyber:

- Nu ved jeg ligesom, hvad det drejer sig om på førsteholdet, og jeg ved, hvad niveauet er, og hvad der skal til for at spille på så højt et niveau som i the Championship og forhåbentligt snart Premier League. siger han.

Elias Fritjof Sørensen fortæller, at det i England er lidt anderledes end i Danmark, fordi spillerne ikke får så meget at vide af trænerne om, hvordan træningen er gået. Måske er det bare den engelske mentalitet. Havde Elias Fritjof Sørensen trænet dårligt, havde han nok også fået det at vide, så han kan i stedet vælge at se det som noget positivt, at der ikke var meget feedback.

- De siger som sagt ikke meget herovre, men jeg fik lige et 'godt gået, knægt' af Rafa Benitez efter træning. Det gør mig selvfølgelig glad, og det giver selvtillid, jeg kan tage med videre. Det motiverer mig også til at blive ved med at arbejde endnu hårdere, siger Elias Fritjof Sørensen, der også fik en snak med Newcastle-kaptajn Jamaal Lascelles:

- Lascelles var virkelig flink til at hjælpe, og han spurgte meget ind til mig. Han spurgte, hvor gammel jeg er, hvor jeg kommer fra og så videre. Det var en kæmpe oplevelse (at træne med førsteholdet, red.), som jeg er rigtig glad for at have fået, siger han.

Hvornår Elias Fritjof Sørensen igen får chancen omkring førsteholdet, ved han ikke, men han holder sig klar.

Indtil videre har den 17-årige dansker, der stammer fra Nakskov, spillet tre gange på U18-holdet og tre gange på U23-holdet. Han har allerede vist målnæsen for U23, da han scorede to gange mod Huddersfield i oktober. Håbet er snart at komme permanent i U23-truppen, som er trænet af legenden Peter Beardsley.

Foto: Newcastle United