• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Victor Risager

Thomas Frank om genstart: Vi kan hurtigt være klar

Foto: Getty Images

Brentford kan hurtigt blive klar ovenpå coronapausen, forventer Thomas Frank.

Af Victor Risager

Før coronakrisen satte en stopper for de fleste ligaer i Europa, havde Thomas Frank og Brentford gang i en forrygende sæson i Championship, hvor de kæmpede med om oprykning.

Den danske managers mandskab havde også vundet deres seneste kamp før pausen med overbevisende 5-0, og pausen kom altså på et ærgerligt tidspunkt for Brentford. Men selvom Championship nu har været sat på pause i et godt stykke tid, er Thomas Frank ikke i tvivl om, at Brentford nok skal komme hurtigt tilbage i omdrejninger.

- Jeg er overbevist om, at når vi kommer tilbage, er vi hurtigt klar igen. Jeg håber, at fordi vi har den samme gruppe spillere og vandt 5-0 i den seneste kamp, så kan vi holde fast i den følelse i krop og sind, siger Thomas Frank til Sky Sports og fortsætter:

Læs også:Leeds-legende død efter coronasmitte

- Det er en blandet følelse. Der var en sæson for fire-fem uger siden. Nu er der en anden sæson. Det er den samme sæson, men det er andre omstændigheder. Vi er nødt til at gøre vores bedste på at forberede os på det, uden at vi kender specifikke datoer eller plan.

Brentfords spillere har fået et program, så de kan holde sig i form derhjemme, mens ligaen ligger stille, og samtidig arbejder Thomas Frank på forskellige scenarier til at gøre spillerne helt klar til kamp.

- Spillerne har det okay. De har fået et program, så de kan holde sig i form. Vi ved, at vi ikke kan træne før den 16. maj, så de har et offseason-program og holder sig i form. De kan ikke fortsætte med samme program, de har været igennem de seneste ni eller 10 måneder, og vi ved ikke, hvornår vi kan starte igen.

Læs også:Engelsk ekspert: Thomas Frank er årets træner i Championship

- Denne fire-fem uger, hvor ligaen har været sat på pause har handlet om at finde ud af, hvad dette er, og hvornår vi kan starte igen, og vi fandt ud af, at det går længere tid. Så nu er jeg begyndt at planlægge, hvad skal vi gøre. Om vi skal træne to, tre eller fire uger, før der spilles kampe, siger Thomas Frank.

I Brentfords trup er flere danskere, og Christian Nørgaard, Emiliano Marcondes, Mathias Jensen, Luka Racic, Henrik Dalsgaard og Mads Roerslev har alle fået spilletid i denne sæson.

Brentford er nummer fire i Championship, og de har kurs mod playoff-kampene, der kan sikre oprykning til Premier League. Her skal nummer tre, fire, fem og seks i rækken spille et kort slutspil, hvor vinderen rykker op.  

Læs også:FCM-boss: Vi har taget et skeptisk blik på det

Læs også:Historisk våbenhvile på vej i Premier League: Nallerne væk fra spillerne

Læs også:Flemming Østergaard om FCM: De er dygtige, de jyder