• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Amerikansk målmand: Danmark har håndteret situationen godt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

For en udenlandsk spiller i Danmark er oplevelsen, at man indtil videre har håndteret coronakrisen godt i Danmark.

Af Kenneth Jensen

Italien og Spanien er hårdt ramt af coronaviruskrisen, og Kina har været meget hårdt ramt, men ser ud til at have fået kontrol over situationen. USA registrerer dagligt mange Covid-19-tilfælde, og nationen kan blive den næste, der bliver meget hårdt ramt, hvis der ikke kommer bedre styr på situationen.

I Horsens sidder den amerikanske målmand Michael Lansing lige nu og passer sig selv. Han er hjemsendt af Horsens, der stadig udbetaler ham løn med hjælp fra trepartsordningen, og han har som udenlandsk spiller og person oplevet en god håndtering af Covid-19-situationen.

Læs også:Endnu en Superliga-klub sender truppen hjem på sofaen

Det fortæller han til Morristown Daily Record.

- Regeringen har gjort et godt stykke arbejde med at håndtere situationen. Der var panik første dag (hvor restriktioner blev annonceret, red.), og folk skyndte sig til supermarkedet, fordi de troede, det måske ville lukke ned. Men efterfølgende har det været roligt. Der er ingen kø i supermarkederne, og alt den mad, du kan ønske dig, er på hylderne. Alle måltiderne, alle frosne varer.

Læs også:Dansk indkasttræner: Kritik fra uvidende personer er jeg ligeglad med

- Alt ud over supermarkederne, hospitalerne og apotekerne er lukket ned. Jeg sørger for at strække ud og få løbet. Hvis der er en eller to mere, jeg kan få til at sparke lidt til en bold, kan jeg få noget skudtræning. Men mest af alt forsøger jeg lige nu at få spist rigtigt, sovet godt, drikke masser af vand og strække ud. Jeg har også tilegnet mig den noget tilbagelænede danske stil. Det er jeg god til, og jeg keder mig ikke. Jeg har været uafhængig i fire år nu, så jeg ved, at jeg kan håndtere dette, siger Michael Lansing fra AC Horsens altså til Morristown Daily Record.

Målmanden, der skiftede til klubben fra AaB i sommer, har kontraktudløb til sommer, så han ved ikke, hvad fremtiden bringer.

Keeperen stod nogle kampe i efteråret, men har ellers været reserve for Matej Delac. Det var han også til at begynde foråret med, og han så således til fra bænken, da Horsens vandt med 1-0 i Telia Parken over FC København, inden ligaen blev suspenderet.

Læs også:Anthony Jung-agent: Der kommer ikke transfers som de seneste par år

Læs også:Superliga-talent sætter Liverpools og Barcelonas stjerne-frø til vægs

Læs også:Quiz: Sidste spillerunde i Superligaens grundspil

Superliga

Mere Superliga

Fokus